Începe sezonul KineDok powered by One World Romania în țară

Unde se face deja simțită încălzirea globală? Ce capitol al istoriei românilor a fost șters din cărțile de istorie? și cum s-a sfârșit cu adevărat războiul din Irak? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care filmele KineDok vă pot răspunde anul acesta. Sărbătorim cea de a patra ediție cu 16 din cele mai interesante și mai discutate documentare produse în ultimii ani.
 
În fiecare an KineDok powered by One World Romania vă aduce ultimele noutăți în materie de film documentar din Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria şi România, și vă oferă șansa de a viziona filme care nu sunt disponibile în distribuția clasică sau chiar în afara țării de origine a acestora. Cu nu mai puțin de 6 premiere naționale, 3 producții autohtone și multiple nominalizări și premii la festivaluri internaționale asociate fiecărui titlu, selecția de anul acesta va circula în numeroase orașe din întreaga țară. Filmele vor fi proiectate în spații alternative precum muzee, galerii, pub-uri și chiar fabrici abandonate - oriunde se găsește loc pentru cultură și bună dispoziție. După proiecții, publicul va avea șansa să discute liber cu regizori, protagoniști sau specialiști din diferite domenii într-un mediu intim și informal, luând parte astfel la o experiență comunitară și interactivă.
 
Programul de proiecții din țară începe în forță cu un film despre atletism, curaj și nemurire. „ULTRA” este un documentar creativ despre oameni care își dedică viața alergării. Filmul, care a călătorit la diferite festivaluri internaționale precum cele de la Sarajevo, Sofia, Trieste și One World Praga, urmărește patru protagoniști, printre care și regizorul Balázs Simonyi,  care se confruntă cu dificultăți extreme și întrec limitele rezistenței, atât fizice, cât și psihice. Proiecția va fi urmată de o discuție cu Silvia Pop și Cătălin Sânpetrean - două legende locale ale maratonului , așa că dacă sunteți pasionați de sport, de film sau măcar curioși cum ne putem depăși pe noi înșine, vă invităm miercuri, 25 aprilie de la ora 19:00 la Fabrica de Pensule din Cluj Napoca. În mai, continuăm cu Alba Iulia,  Miercurea Ciuc, Reșița, Timișoara, Galați și Odorheiu Secuiesc cu și mai multe filme și invitați speciali. Vă așteptăm cu drag!  
 
Organizator Național: Asociația One World Romania
Online:  oneworld.ro | kinedok.net 
Parteneri: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Budoku (Ungaria), ReStart (Croația), Bergen International Film Festival ( Norvegia), Activist 38 (Bulgaria)
Cu sprijinul: Centrul Național al Cinematografiei

0 comentarii: