Documentare despre artă la Happy Cinema în aprilie


Pe 21 aprilie puteți urmări BOTTICELLI: INFERNO, și pe 26 aprilie WUNDERKAMMER – WORLD OF WONDERS la Happy Cinema București în Liberty Center.

BOTTICELLI: INFERNO
Descoperă BOTTICELLI - INFERNO, un documentar filmat în Europa în locații precum Galeria Uffizi din Florența, Biblioteca Vaticanului, Londra, Berlin și Scoția.

Botticelli a ilustrat Infernul din Divina Comedie a lui Dante într-un total de 102 desene. “Botticelli Inferno” este fascinant datorită felului în care investighează secretele din spatele desenelor lui Botticelli, care ne arată o față întunecată a artistului renascentist, cunoscut pentru picturile idilice, care inspiră calm, cum ar fi “Nașterea lui Venus” și “La Primavera”.
În octombrie 2016, filmul Infernul, a treia parte a trilogiei lui Dan Brown ( dupa Codul lui DaVinci și Îngeri și Demoni), cu Tom Hanks și regizat de Ron Howard este lansat internațional. Povestea abordează unul dintre misterele ascunse în desenele lui Botticelli inspirate de Divina Comedie a lui Dante. Dar care este adevarata poveste din spatele acestor ilustrații, în special, a Hărții Infernului lui Dante Alighieri? De ce a fost lucrarea lui lăsată neterminată, de ce s-a pierdut și cum a fost redescoperită? Timp de secole, “Harta Infernului” a zăcut închisa în tezaurul Vaticanului.
Trailer:  https://youtu.be/ebjSA34pZ5w


WUNDERKAMMER – WORLD OF WONDERS
Cabinetele de curiozități erau colecții de obiecte diverse ale unor colecționari din Antichitate. Ele cuprindeau obiecte de artă, mecanisme ingenioase, relicve, costume care proveneau din toată lumea. Cabinetele erau și un simbol al puterii și influenței deținătorilor, primii dintre aceștia fiind regi și împărați. Unele dintre aceste cabinete mai există și astăzi, iar noi colecționari își crează propriile cabinete.


La fel ca o moleculă complexă, o curiozitate este compusă din atomi strâns legați. În centrul ei este omul în căutarea curiozității.  The Wunderkammer/ Cabinetul de curiozități reproduce idea de “lume într-o cameră”: într-o singură încăpere omul își restrânge și își controlează universul. Filmul conține dezvăluiri personale ale colecționarilor care își împărtășesc poveștile, experiențele, călătoriile. Spectatorul este purtat în locuri inaccesibile din Franța, Italia, Austria și Anglia pe măsură de documentarul explorează trecutul și prezentul și sapă în Wunderkammer-ul de astăzi, conducând inevitabil la întrebarea: Ce rezervă viitorul pentru curiozitate?
Trailer:  https://youtu.be/EZeNAQejjfo

Costul biletelor este 26 lei.
Biletele pot fi achiziționate de la Happy Cinema sau de pe www.happycinema.ro

0 comentarii: