Caravana Les films de Cannes la Brașov, Sibiu, Bacău și alte orașe din țară


Prima ediție a Caravanei Les films de Cannes a adus ieri seară la Cinemateca Patria din Brașov cea mai recentă producție a regizorului american Jim Jarmusch, Paterson, un film care redă atmosfera aparte din „orașul poeților”, Paterson, New Jersey, cu Adam Driver în rolul principal. 
 
Până în iunie 2018, caravana Les films de Cannes dă șansa publicului din țară să vadă unele dintre cele mai bune filme de artă recente, prezentate sau premiate la cel mai important festival de film din lume. Caravana duce mai departe demersul inițiat în 2016 de festivalul Les films de Cannes à Bucarest de a se extinde cu ediții locale și de a reobișnui publicul din România cu un cinema de calitate. 
 
Prima ediție a Caravanei include o selecție de filme prezentate sau premiate la Festivalul de la Cannes printre care: 120 BPM/Bătăi pe minut (regia Robin Campillo), Paterson (regia Jim Jarmusch), N-ai fost niciodată aici (regia Lynne Ramsay),  Sicilian Ghost Story (regia Antonio Piazza Fabio Grassedonia), Good Time (regia Benny Safdie, Josh Safdie), Leviathan (regia Andrey Zvyagintsev), A Man of Integrity (regia Mohammad Rasoulof), Cea mai fericită zi din viața lui Olli Maki (regia Juho Kuosmanen). Proiecțiile vor rula cu precădere în orașe din țară în care nu mai există cinematografe, unde obiceiul de a merge la cinema este pe cale de dispariție. 
 
Caravana va ajunge la:
Brașov – Cinemateca Patria (Paterson, 4 aprilie, ora 19:00; Cea mai fericită zi din viața lui Olli Maki, 11 aprilie, ora 19:00; 120BPM/bătăi pe minut, 18 aprilie, ora 19:00), Arad – Cinema Arta (Leviathan, 6 aprilie, ora 20:00, Cea mai fericită zi din viața lui Olli Maki, 25 mai, ora 20:00; 120 BPM/Bătăi pe minut, 8 iunie, ora 20:00; A Man of Integrity, 22 iunie, ora 20:00), Sibiu în perioada 2- 6 mai, Bacău – Teatrul Municipal „George Bacovia” între 4 și 6 mai și alte orașe din țară. 
Programul va fi actualizat pe siteul filmedefestival.ro
 
Caravana Les films de Cannes este un proiect organizat de Asociația Cinemascop și finanțat de Centrul Național al Cinematografiei.
Partener media: Europa FM
Partener de comunicare PiArt Vision

0 comentarii: