Andreea Esca – în dialog cu Sebastian Stan în deschiderea American Independent Film Festival


A doua ediție a American Independent Film Festival începe vineri 27 aprilie cu o discuție pe scenă între Andreea Esca și Sebastian Stan, după proiecția cu I, Tonya, în care actorul american de origine română are rolul principal masculin.
Andreea Esca a acceptat propunerea de ‘ambasador onorific’ al festivalului, calitate în care va face oficiile de deschidere a celei de a doua ediții. 

Cealaltă ambasadoare a festivalului este irina Margareta Nistor, cea care la prima ediție a intrat în dialog cu oaspetele de onoare al festivalului Joaquin Phoenix.

Andreea Esca: Este o onoare pentru mine sa fiu parte în acest Festival cu filme bune și important de descoperit, cu actori minunați și cu organizatori entuziaști. Filmul american nu este doar despre împușcături, mașini răsturnate și happy endings, și cred că e bine să se explice acest lucru, din când în când. Iar I, Tonya”, pelicula din deschiderea Festivalului vine să mă susțină. Este un film emoționant, care mi-a reamintit povestea patinatoarei Tonya Harding, pe care o urmăream la televizor pe vremea lui Ceaușescu, și m-a făcut să descopăr cât de talentat poate fi actorul de origine română, Sebastian Stan. Felicitări, Cristian Mungiu, pentru alegerea filmelor și ne vedem cu toții în sala!

Sebastian Stan va fi totodată și invitatul Andreei Esca, live, într-o discuție mai amplă despre biografia sa și alte subiecte în emisiunea acesteia La Radio”, de la Europa FM, din data de 28 aprilie, începând cu ora 12:00.


VineriI, Tonya, va beneficia de o scurtă introducere în prezența lui Sebastian Stan și a Andreei Esca, de la ora 20:30 iar după proiecție, de la ora 22:30, cei doi vor reveni pe scenă pentru o discuție de circa 30 de minute despre film și cariera americană a lui Sebastian. Publicul va avea ocazia să adreseze întrebări.

I, Tonyava mai beneficia de două proiecții în cadrul festivalului, sâmbătă, pe 28 aprilie, de la ora 18:00, proiecție care va fi și ea urmată de o conversație cu protagonistul filmului, începând cu ora 20:30 – și luni 30 aprilie de la 20:30 o proiecție introdusă de o scurtă discuție despre cinematograful independent VS cel Hollywoodian între criticul de film Ionuț Mareș și Sebastian Stan.

Ionuț Mareș va introduce totodată și filmele Lady Bird și Golden Exits în vreme ce Irina Margareta Nistor a ales anul acesta să introducă filmele Wonderstruck (pe 1 și 3 mai) și Wonder Wheel(pe 1 mai).

Irina Margareta Nistor: Cu cea mai mare diplomație mă bucur să vă anunț că americanii (re)vin la București (și Arad) cu filme independente de neuitat și care precis ar fi fost interzise pana in ‘89! Sau măcar parțial cenzurate!”.

Celelate proiecții în premieră din festival vor fi introduse de către Andrei Tănăsescu și Kent Jones care au realizat selecția pentru această ediție a American Independent Film Festival.
Faces, din retrospectiva John Cassavetes va fi introdus de către jurnalistul și criticul de film Cristian Tudor Popescu (27 aprilie la ora 17:30). 

American Independent Film Festival va avea loc în perioada 27 aprilie - 3 mai la Cinema Pro din București și la sala Studio Horia Bernea a Muzeului Țăranului Român. Anul acesta va avea loc și o primă ediție regională la Arad, între 27 și 29 aprilie.

Programul proiecțiilor și noutăți despre filmele și evenimentele din festival vor fi actualizate pe siteul filmedefestival.ro, pe pagina de Facebook American Independent Film Festival și Instagram (@AmericanIndependentFilmFest). Bilete și revzervări la proiecțiile gratuite sunt disponibile pe Eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.

American Independent Film Festival este organizat de Asociația Cinemascop în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin ARCUB, susținut de Catena.
Cu sprijinul: Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România și UPC România. Proiect cultural finanțat de Centrul Național al Cinematografiei.
Partener de mobilitate: BMW Auto Cobălcescu
Parteneri: Dedeman, Pfizer România, Institutul Cultural Român, Qreator by IQOS, UPS România, CinemaPRO, Muzeul Țăranului Român, Cinema Muzeul Țăranului, Control, RoImage, InterCom Film, Voodoo Films, Eventbook, Our Big Day Out, Asociația Sister.
Parteneri media principali: Pro Cinema, Radio Guerrilla.
Parteneri media: Adevărul, Dilema Veche, Radio România Cultural, Agerpres, Decât o Revistă, Elle, A List Magazine, Zile și Nopți, Nine O’Clock, Newsweek, News.ro, Ziare.com, Revista Cariere, Business 24, Scena 9, Glamour, Avantaje, IQads, Noizz, The Institute, Liternet.ro, AaRC, CineFan, Senso TV, Ziarul Metropolis.
Partener de comunicare: PiArt Vision

0 comentarii: