American Independent Film Festival anunță noi filme în premieră în România


Patru filme noi în premieră la American Independent Film Festival, între 27 aprilie și 3 mai. După nominalizările la Oscar pentru „Carol" cu Cate Blanchett și Rooney Mara, Todd Haynes continuă succesul de critică cu „Wonderstruck", cel mai recent film al său prezentat în permieră în 2017 la Festivalul de la Cannes. Cu Julianne Moore în distribuție, filmul este o călătorie înduioșătoare prin istoriile paralele ale unui oraș și ale oamenilor care îl definesc. La București va fi introdus de criticul de cinema Irina Margareta Nistor.

“Povestea celor doi copii, despicată cu inteligență de Todd Haynes, este o odă adusă imaginației și poveștilor care ne fac să fim noi înșine” scrie The New York Times despre „Wonderstruck", un film deopotrivă pentru copii și părinți, bazat pe romanul omonim al lui Brian Selznick în care Ben și Rose, doi copii surzi din perioade diferite ale istoriei, își doresc în secret ca viața lor să fie diferită.

Selecția de anul acesta include și comedia indie, An Evening with Beverly Luff Linn" în regia britanicului Jim Hosking („The Greasy Strangler", 2016), prezentată anul acesta la Sundance și la Rotterdam. Aubrey Plaza, actrița pe care publicul bucureștean a avut ocazia să o vadă în două din titlurile ediției 2017 a American Independent Film Festival („Ingrid Goes West" și „The Little Hours"), joacă rolul lui Lulu Danger, o tânără concediată de propriul soț de la restaurantul pe care acesta îl conduce și care tânjește după iubirea vieții ei, Beverly Luff Linn. Un film hilar și intrigant din punct de vedere vizual, în care îi regăsim, alături de Aubrey Plaza pe Emile Hirsch, Craig Robinson și Jemaine Clement.

Aducând aminte de cinema-ul lui Woody Allen, Eric Rohmer sau Ingmar Bergman, Golden Exits" îl confirmă pe Alex Ross Perry ca fiind unul dintre cei mai importanți autori din cinematografia independentă americană. Viețile a două cupluri din Brooklyn se intersectează odată cu apariția lui Naomi (Emily Browning), prietena din copilărie a lui Buddy (Jason Schwartzman), care sosește din Australia în New York pentru un stagiu de lucru în biroul de arhivare al lui Nick, nimeni altul decât Adam Horovitz din celebra trupă Beastie Boys. Prezența ei atrage atenția celor doi bărbați și stârnește gelozia partenerelor acestora, Jess și Alyssa - interpretată de Chloë Sevigny.

Lista premierelor de la American Independent Film Festival include și unul dintre cele mai apreciate filme ale anului 2017, „Menashe", debutul în ficțiune al regizorului de film documentar Joshua Z Weinstein. Vorbit în yiddish și plasat în comunitatea hassidică din Brooklyn, filmul il urmărește pe Menashe, adorabil și neîndemânatic, în încercarea de a-și organiza viața după moartea soției. Filmat cu neprofesioniști din comunitatea evreilor din New York, Menashe este o comoară a filmului indie cu o viziune revelatoare asupra legăturii universale dintre tată și fiu.

Programul proiecțiilor și noutăți despre filmele și evenimentele din festival vor fi actualizate pe siteul filmedefestival.ro, pe pagina de Facebook American Independent Film Festival și Instagram (@AmericanIndependentFilmFest). Bilete pe Eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.

Acreditări de presă. Jurnaliștii care doresc acreditări de presă la American Independent Film Festival sunt rugați să trimită o cerere de acreditare la adresa contact@piartvision.com.

American Independent Film Festival este organizat de Asociația Cinemascop, susținut de Catena, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România și UPC România. Proiect cultural finanțat de Centrul Național al Cinematografiei.

Partener de mobilitate: BMW Auto Cobălcescu

Parteneri: Dedeman, Qreator by IQOS, Institutul Cultural Român, UPS România, CinemaPRO, Muzeul Țăranului Român, Cinema Muzeul Țăranului Român, RoImage, InterCom Film, Voodoo Films, Eventbook, Our Big Day Out, Asociația Sister.

Parteneri media principali: Pro Cinema, Radio Guerrilla.

Parteneri media: Adevărul, Dilema Veche, Radio România Cultural, Agerpres, Decât o Revistă, Elle, A List Magazine, Zile și Nopți, Nine O’Clock, Newsweek, News.ro, Ziare.com, Revista Cariere, Business 24, Scena 9, Glamour, Avantaje, IQads, Noizz, The Institute, Liternet.ro, AaRC, CineFan, Senso TV, Ziarul Metropolis.

Partener de comunicare: PiArt Vision

0 comentarii: