Lansăm înscrierile pentru primul Atelier Zero



Învață să faci fotografii, nu poze!
 
În luna Martie 2018, Elite Art Gallery lansează Atelier Zero. Primul curs din cadrul programului, „Surse ale expresivității în fotografie”, va fi susținut de fotograful și teoreticianul Corneliu Sarion. Cursul se adresează fotografilor amatori care vor să își îmbunătățească tehnica și să își definească mai bine propriul stil. Pe parcursul cursului, problematica abordată va fi însoțită de fotografii remarcabile din istoria domeniului.
 
Cursul se va încheia cu o expoziție care va cuprinde cele mai bune fotografii realizate de participanți pe parcursul întâlnirilor.
 
Întâlnirile, a câte 3 ore, vor avea loc sâmbăta, în cadrul Elite Art Gallery. Costul cursului este de 800 lei și include printurile pentru expoziție.
 
În cadrul celor 5 întâlniri veți fi invitați să experimentați diferite instrumente de compoziție, cât și să participați în dezbateri referitoare la probleme teoretice și tehnice legate de mediul fotografiei.
 
3 Martie:
-     formate fotografice
-     plasarea elementelor într-un cadru, puncte și zone particulare
-     fundal simplu vs. fundal complex; surse ale expresivității pentru un fundal
 
10 Martie:
-     ordine și dezordine într-un cadru
-     zgomot vs. simplificare; simplificare prin ordonare
-     personaj în cadru; legătura personaj – fundal
 
17 Martie:
-     elemente care țin de geometria unei compoziții fotografice: linii și forme dominante
-     reprezentarea spațiului 3D în spațiul 2D al unei imagini fotografice
 
24 Martie:
-     ponderea entităților dintr-un cadru fotografic
-     legătura dintre geometria unei imagini și psiho-percepție; dinamica unei imagini fotografice
 
31 Martie:
-     Imagine, emoție, idee - probleme filosofice ale fotografiei
 
Corneliu Sarion este licențiat în fizică teoretică, dr. filosofia științei și drd. CESI cu o temă despre problema timpului în fotografie.
Participant în cadrul conferinței “Image as Vortex”, 2016 / University of Oxford, UK. Școala de fotografie Francisc Mraz. Expoziții de grup în țară și străinătate. Lector în cadrul workshop-urilor de fotografie ASLO 2015 și VSLO 2016 împreună cu Dragoș-Radu Dumitrescu și în cadrul workshop-urilor de fotografie organizate de ANAV Gallery, 2016 împreună cu Mirona Radu și Iris-Maria Tușa. Membru al colectivului fotografic BULB. Participant în cadrul proiectului de fotografie ”The Home 2017”/ Cipru, finanțat de Ministerul Culturii din Cipru.
 
Puteți vedea o serie de fotografii din portofoliul său aici:
https://kioskderdemokratie.blogspot.ro/2017/02/reality-image-imaginary-corneliu-sarion.html
 
Pentru înscrieri și mai multe detalii despre curs, contactați-ne la adresa andrada.rosu@eliteart.org.
 
Atelier Zero este un program de cursuri, dezbateri, ateliere și conferințe adresat persoanelor care acum fac primii pași înspre învățarea unor aptitudini specifice zonei vizual-artistice. Atelier Zero își propune să ofere o bază teoretică și practică solidă în domenii precum: fotografie, pictură, desen, design și istoria artei.

0 comentarii: