Colaborare ‘bomba’ - Zdob si Zdub, diva Loredana si rapper-ul Ligalize: Balkana Mama

Zdob si Zdub impreuna cu Loredana si Ligalize canta “Balkana Mama”
Link YouTube: https://youtu.be/LN8jLSa59Sk
 
La o margine de lume, intr-o zi inseninata, o piesa simbol ‘s-a nascut’. De pe malurile Prutului si ale raului Moscova, vulcanii vuiesc Balcanii si anunta o colaborare ‘bomba’, ce sparge toate granitele - “Balkana Mama”. Cei trei curajosi sunt: Zdob si Zdub, diva Loredana si rapper-ul Ligalize.

Zdob si Zdub a zguduit industria muzicala timp de 20 de veri, venind de fiecare data cu o explozie de energie inegalabila, piesele lor devenind indispensabile la orice petrecere reusita. Acum, trupa colaboreaza cu Loredana inca o data, dupa ce in 2016 diva Romaniei alaturi de Zdob si Zdub si Skizzo Skillz au lansat o interpretare moderna a piesei folclorice “La carciuma de la drum”.

Zdob si Zdub imbina perfect folclorul si rock-ul alternativ, iar de data aceasta lanseaza alaturi de regina muzicii pop, Loredana, “Balkana Mama” - versiunea in limba rusa a cantecului “La carciuma de la drum”. Partea de rap este interpretata de unul dintre cei mai cunoscuti rapperi rusi - Ligalize. Artistul a inceput sa cante in engleza dar ascensiunea lui muzicala a venit odata cu albumul in limba rusa - “Maiestrul cuvintelor”. Ligalize se evidentiaza prin timbrul sau magnetic si metafore vii, si astfel a ajuns intr-un timp foarte scurt unul dintre cei mai cunoscuti hip hop-eri din Rusia.

“Balkana Mama” este o stare, un stil de viata ce pune laolalta oameni si genuri muzicale diferite, creand astfel o energie ce sparge orice bariera de limbaj sau orice granita fizica sau emotionala, prin cel mai frumos act al mintii omenesti - muzica.

Nu conteaza cat de diferiti suntem sau ce ne uneste, ci cat de puternici putem fi impreuna. “Balkana Mama”, cantata pe ritmuri ce nu te lasa sa stai pe scaun, vine cu mesaje ce trezesc in noi bunatatea, pofta de viata si bucuria neconditionata.

Aceasta explozie de culoare si stari este perfect pusa in scena de regizorul videoclipului, Ionut Trandafir (TrandaFilm).

Cum in trecut practicile balcanilor s-au raspandit in toate punctele cardinale, simbolistica regasita in traditii si expusa in versurile piesei depaseste orice hotar. Buzele sunt simbol al feminitatii si al senzualitatii, trompetele vestesc bucuria dansului, iar tobele …… tobele ne aduc vestile bune. Iar aceasta colaborare este cea mai buna veste pentru petrecareti!

Zdob si Zdub au în discografie 8 albume, au susținut sute de concerte în peste 30 de țări, au participat la zeci de festivaluri de importanță internațională, cucerind publicul prin energia și autenticitatea lor. Formația a obținut locul 6 la concursul Eurovision și a cântat pe aceeași scenă cu mari artiști și trupe precum Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, Red Hot Chilli Peppers sau Linkin Park.

0 comentarii: