Centrul Ceh: David Lynch: The Art Life 2.0

Revenim cu a doua proiecţie a documentarului David Lynch: The Art Life, aşa cum am promis! Cum mulţi dintre voi nu aţi putut lua parte la prima proiecţie, vă aşteptăm cu uşile larg deschise pentru o nouă rundă de incursiune în lumea lui Lynch.
__________________________
_____________

DAVID LYNCH: THE ART LIFE
SUA, DNK / 88 min. / regia: Olivia Neergaard-Holm, Rick Barnes, Jon Nguyen

David Lynch ne duce într-o călătorie personală prin anii de formare ai vieții sale. De la copilăria idilică într-un orășel din America, la străzile întunecate din Philadelphia, îl urmărim pe Lynch cum schițează evenimentele care au ajutat la formarea unuia dintre cei mai enigmatici regizori.


David Lynch
: The Art Life combină arta, muzica și primele filme ale lui Lynch, luminând colțurile întunecate ale lumii sale unice, oferind publicului o mai bună înțelegere a omului și a artistului.
Precum Lynch declară „Eu cred că de fiecare data când faci ceva, ca o pictură sau altceva, mergi pe idei și uneori trecutul poate înconjura aceste idei și le colorează, desi sunt idei noi, trecutul le dă culoare”. Suntem invitați să ni se ofere o viziune privată a studioului unde Lynch picteză, pe dealurile care sunt deasupra Hollywood-ului, în timp ce el ne povesteşte despre trecutul care se desfășoară ca scene din filmele sale. Personaje ciudate sunt aduse la lumină, numai ca să dispară din nou în trecut, lăsând o urmă neștearsă asupra lui Lynch, artistul.


Devenim martori ai fricilor, neînțelegerilor și ai luptelor peste care Lynch trece și, pe parcurs, întâlnim oamenii care l-au ajutat să se formeze. Devine evident că încă de la început Lynch vedea lumea diferit, absorbindu-i umbrele și împletind o tapițerie onirică în care publicul din întreaga lume să se încurce.


Acest film este dedicat fiicei mai mici a lui Lynch și servește ca o autobiografie privată de la tată la fiică. Prin tragerea cortinei asupra idolului sperăm să descoperim individul David Lynch.

Intrare liberă.

FB event

0 comentarii: