Cazul 101 - un nou spaţiu expoziţional în Bucureşti



Joi, 22 februarie 2018, deschidem un spaţiu nou în Bucureşti, pe strada Carol Davila 101. Este vorba de Cazul 101, o casă transformată de câţiva tineri artişti într-un loc de intersecţie al artei cu experimentul.
 
Cazul 101 este, la bază, o casă ale cărei camere au rolul de a fi transformate, re-create şi reinterpretate. Primul eveniment, care marchează şi deschiderea spaţiului, este vernisajul expoziţiei ,,Suprafață reflexivă, sau primele note în dosar”, alcătuită din 4 expoziţii în 4 dintre camerele casei, în care fondatorii proiectului se descriu pe ei ca artişti. Prin această expoziţie, Cazul 101 se prezintă ca un spaţiu deschis către modelări continue.

O inițiativă pornită de artiști pentru artiști, Cazul 101 se desfăşoară într-un spațiu necovențional ideologic, care deconstruiește canoanele întru crearea de legături autentice și a unui context care să încurajeze şi să incomodeze opera de artă, artistul sau privitorul.   

Cazul 101 este un spaţiu-platformă, în care practicile contemporane sunt reformate și reprivite, fără a avea pretenția de a le răsturna, dar cu intenția de a le elibera. Prin interacţiune şi convivialitate, Cazul 101 se deschide către public şi artişti, prin crearea de noi (inter)dependenţe şi conjuncturi, materializându-se prin expoziţii, rezidenţe, dezbateri, proiecţii de film, sau alte activităţi care vor forma, pe parcurs, o identitate nouă şi fluidă.

Curatoarea expoziţiei ,,Suprafață reflexivă, sau primele note în dosar”, Simona Abagiu, spune: ,,Cum nimic nu se poate dezvolta sau crește pe tărâmuri în continuă mișcare, patru artiști se angajează într-o funcționalitate axată nu pe ierarhie, ci pe interdependență. Una care poate cuprinde/ asuma structurile actuale ale ironiei și sincerității, adevărului și relativismului, personalului și socialului ca pe niște orizonturi imprevizibile, dar cu conexiuni puternice, integrându-le într-un tot comun.”

Vernisajul are loc pe 22 februarie, de la ora 19:00. Expoziția poate fi vizitată până pe 25 martie, în fiecare sâmbătă (12:00 - 19:00), cu programare telefonică în prealabil, la numărul 0730 927 358.

Parteneri: Centrul Ceh, Pattern Media, Daniel&Andrew, Unteatru, HUB 44, Autor

0 comentarii: