Tinerete fara batranete: artisti si producatori culturali romani contemporani intre 30 si 100 de ani



„Tinerete fara batranete: artisti si producatori culturali romani contemporani intre 30 si 100 de ani” este un proiect editorial online care prezinta creativi romani, prin intermediul unor „portrete” video, foto sau audio. Proiectul se inscrie in seria „modernism art documentaries” lansata de platforma Modernism.ro in 2012, care cuprinde pana in prezent 190 de episoade video-documentare.

Platforma Modernism.ro este un proiect inovativ pentru spatiul editorial autohton, promovand online creativii din 2009 si crescand organic pana in prezent spre 80.000 unici lunari si prezenta pe social media cum ar fi Youtube, Facebook, Twitter, Instagram, Tumblr si Linkedin. Seria „modernism art documentaries” lansata in 2012 s-a derulat prin proiectele „3 minute de celebritate” (box cu 3 DVD-uri - 81 de filme de 3 minute cu peste 120 de creativi romani contemporani), „Tineri si neinfricati”, „100 de artisti contemporani” si „Tinerete fara batranete”.

Proiectul Tinerete fara batranete” contribuie la arhiva digitala Modernism.ro care prezinta artisti si proiecte de cultura vizuala contemporana, o arhiva vizuala si auditiva care poate fi accesata atat in timp real, in timp ce se „construieste”, cat si intr-un mod facil, datorita designului platformei, „responsive” pentru toate tipurile de device-uri. Diversitatea si versatilitatea metodelor de prezentare audio-foto si video online si abordarea critica minimala aduc o promovare pe orizontala a fenomenului creativ contemporan romanesc.

Ne place acest format media compact de video, audio sau foto online prin care prezentam un creativ, fie el artist ori producator cultural - se poate „consuma” rapid pe orice device, computer, tableta, telefon, ipod si este foarte direct si onest. Acest format se bucura de feedback intr-o continua crestere, atat ca impact al vizualizarilor cat si ca noi subscriberi si interactivitate prin comentarii.” (Oana Ionita Nasui, project manager „modernism art documentaries”).

Toate „portretele” se pot gasi aici http://www.modernism.ro/category/tinerete-fara-batranete/

Proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.
///
Modernism.ro, ca platforma de promovare a culturii vizuale contemporane, scaneaza si promoveaza zilnic scena artistica romaneasca, avand capitole pe continut (Q&A, Gallery Talk etc), pe tip de creativitate (Secret Museums, Expo of the Week, Artist of the Month, Arhitectura, Educatie etc.) si pe nise creative (art therapy, home made art etc.). Ca dezvoltare din 2009, platforma poate mentiona incarcari de peste 190 de episoade video de tip interviu sau recenzie, indexari cu peste 1000 de artisti contemporani, 200 de spatii de arta romanesti si 250 de spatii de arta est-europene si o medie de 350 de articole postate lunar, pe site, newsletter si retele sociale.

www.modernism.ro
http://www.facebook.com/modernism.ro
http://www.twitter.com/modernismro
http://www.youtube.com/user/modernismpunctro
http://www.linkedin.com/company/modernism.ro
http://pinterest.com/source/modernism.ro
http://modernismro.tumblr.com/
http://instagram.com/modernismro/

0 comentarii: