Oameni, personaje, realitati - Antonio Tabares in dialog cu Theodor-Cristian Popescu

Oameni, Personaje, Realități
Antonio TABARES în dialog cu Theodor-Cristian POPESCU
Joi, 23 noiembrie 2017, ora 17:00
Institutul Cervantes (Bulevardul Regina Elisabeta 38)
 
Colegiul Noua Europă și Institutul Cervantes organizeaza joi, 23 noiembrie 2017, ora 17:00, în Sala Auditorium a Instituto Cervantes (Bd. Regina Elisabeta 38) conferința-dialog Oameni, Personaje, Realități susținută de dramaturgul Antonio Tabares și regizorul Theodor-Cristian Popescu.
Cu o licență în Jurnalism la Universitatea Complutense din Madrid, Antonio Tabares (n. 1973, Insulele Canare) este una dintre noile voci ale dramaturgiei contemporane spaniole. Printre piesele publicate până în prezent se numără Vârful aisbergului (Premiul Tirso de Molina) - care a avut premiera în România în 2016, în regia lui Theodor-Cristian Popescu, la Teatrul Clasic Ioan Slavici, Arad -, Bookcrossing, Perchance to dream, An hour in the life of Stefan Zweig, Quartet for the end of time, Canarias (mențiune specială a Premiului Calderón de la Barca). De asemenea, Tabares a scris libretul operei María Liberata (compozitor Alberto Roque Santana). Piesele sale au câștigat numeroase premii naționale și internaționale și au fost traduse în engleză, greacă, italiană, română și sârbă.
Cea mai recentă piesă a sa, Perchance to dream a avut premiera în noiembrie 2017 și tratează relația dintre viață și moarte prin intermediul viselor.
 
„Scriu de pe o mică insulă, de la 2000 km distanță de Europa. Probabil, fără să intenționez asta, statutul meu insular îmi oferă o perspectivă singulară asupra unei lumi care, de cele mai multe ori, îmi provoacă mirare și un sentiment de neadaptare. Cred că multe dintre personajele mele, fie că se bazează pe referințe reale sau că sunt pur imaginare, se confruntă cu aceeași perplexitate: sunt copleșite de evenimente, trăiesc situații pe care nu le înțeleg și reacționează contradictoriu. Prin scris nu încerc să înțeleg această lume, ci să trec peste confuzia pe care mi-o provoacă zilnic.”
 
Antonio Tabares
 
Facebook Event
https://www.facebook.com/events/1952738968325962/
 
*Dialogul se va desfășura în limba spaniolă cu traducere simultană în limba română.
 
Seria de conferințe-dialog Oameni, Personaje, Realități va continua cu dramaturgul Roland Schimmelpfennig (13 decembrie, ora 17.00).
Pentru detalii, consultați lunar programul Colegiului Noua Europă pe site-ul www.nec.ro
 
***
Colegiul Noua Europă (New Europe College - NEC) este un institut de studii avansate din București, fondat în anul 1994 de către Andrei Pleșu. Scopul programelor academice și al evenimentelor organizate de NEC este de a consolida cercetarea în domeniul științelor umaniste și sociale și de a facilita legăturile dintre intelectualii români și colegii lor din lumea întreagă.
 
Colegiul Noua Europă - Institut de Studii Avansate
Strada Plantelor 21, 023971, București
Tel: (+40-21) 307-9910, Email: nec@nec.ro
www.nec.ro
 
Înființat în 1991 în Spania și prezent pe 5 continente prin cele 90 de centre ale sale, Institutul Cervantes promovează predarea și învățarea limbii spaniole și civilizația țărilor în care se vorbește această limbă. În cadrul institutului din București, se organizează examene pentru obținerea Diplomei DELE, cursuri de limbă spaniolă, cursuri de formare pentru profesori de limbă spaniolă, precum și evenimente culturale în colaborare cu alte organizații.  
 
Instituto Cervantes din București
Bd. Regina Elisabeta nr. 38
Sector 5, 050017 București
Tel: 021 210 27 37, Email: cenbuc@cervantes.es
http://bucarest.cervantes.es
 
Evenimentul este organizat cu sprijinul UEFISCDI - Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (Număr Proiect N-III-P3-3.6-H2020-2016-0018, în cadrul PNCDI III), în parteneriat cu Instituto Cervantes.

0 comentarii: