Meda sau Partea nu prea fericita a lucrurilor – expozitie de fotografie sociala

Inspirati de filmul Meda sau Partea nu prea fericita a lucrurilor, regizat de Emanuel Parvu, patru dintre cei mai talentati fotografi romani au suprins in fotografiile lor copii care se afla in asistenta maternala.

Vlad Eftenie, Cristian Sutu, Catalin Olteanu si Edi Enache au realizat replici ale afisului filmului premiat la Festivalul de Film la Sarajevo pentru Cel mai bun actor- Serban Pavlu si Cel mai bun regizor, cu personaje reale – copii aflati in asistenta maternala asemeni Medei, eroina filmului.

Fotografiile, care surprind intr-un mod emotionant relatia speciala creata intre copii si asistentele maternale, sunt gazduite de AFI Cotroceni si pot fi vazute de publicul larg pana pe 9 decembrie.

”Exista o intrebare pe care o primesc la fiecare festival din strainatate la care merge filmul meu. „E fictiune? Sau e real?”. Si nici nu stii ce sa raspunzi. Nici nu stii cum sa raspunzi, ca orice ai raspunde e prost,” spune Emanuel Parvu, regizorul filmului Meda sau Partea nu prea fericita a lucrurilor.

Filmul este povestea unui taietor de lemne (Serban Pavlu) care se afla intr-o situatie limita: i-a murit sotia si trebuie sa o trimita pe fetita pe care o are in asistenta maternala de 8 ani (Ana Radu) inapoi la orfelinat pentru ca  el nu are atestatul de asistenta maternala si nici nu poate sa faca rost de banii necesari obtinerii actelor.

Echipa filmului isi doreste ca, odata cu acest film, spectatorii sa constientizeze importanta programelor de asistenta maternala si cat de mult pot ajuta copiii aflati in centrele de plasament daca se inscriu in asemenea programe. La inceputul anului viitor filmul va pleca intr-o caravana prin tara care va fi insotita de o campanie de informare asupra programelor de asistenta sociala din Romania.

Expozitia este realizata cu sprijinul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, sector 6, Bucuresti si al companiei Foldo. Vernisajul expozitiei are loc vineri, 24 noiembrie, la ora 18.30, Cinema City in AFI Cotroceni, urmand ca de sambata 25 noiembrie expozitia sa poata fi vizitata in acelasi mall, pe Oxford Street, pana pe 9 decembrie.

Filmul Meda sau Partea nu prea fericita a lucrurilor intra in cinematografele din toata tara incepand de vineri, 24 noiembrie.

0 comentarii: