Jazz polonez la Sibiu Jazz Competition

Tânăra și promițătoarea formație poloneză de jazz Adam Jarzmik Quintet se află printre finaliștii concursului Sibiu Jazz Competition, care se va desfășura la Sala Thalia din Sibiu în perioada 10-12 noiembrie. Marele câștigător va fi desemnat duminică, 12 noiembrie. Le ținem pumnii muzicienilor polonezi!
 
Pentru prima oară de la lansare, concursul Sibiu Jazz Competition, inițiat în anul 1979, se separă de Festivalul de Jazz de la Sibiu și, timp de trei zile, se mută la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat din Sibiu (str. Cetății nr. 5).
 
Concertul grupului polonez este programat pentru ziua de 11 noiembrie, iar în finala din 12 noiembrie va ajunge dacă va trece de semifinală. Concertele încep în fiecare seară la ora 19.00.
 
Cvintetul Adam Jarzmik a fost înființat în 2015, la Katowice. Compozițiile aparțin liderului grupului, Adam Jarzmik și sunt inspirate de muzica unor giganți ai jazzului, precum Brad Mehldau, Aaron Parks și Aaron Goldberg, cvintetul aducând prospețime pe scena jazzului polonez. Pe lângă compozițiile proprii, grupul interpretează și standarde de jazz, pe care le prezintă într-o formă complet nouă. În primăvara acestui an, muzicienii au lansat primul lor album, intitulat „Euphoria”, la casa de discuri Audio Cave. Adam Jarzmik Quintet a participat la numeroase festivaluri de jazz din Polonia și din străinătate.
 
Adam Jarzmik - pian
Jakub Łepa - saxofon
Paweł Palcowski - trompetă
Mateusz Szewczyk - contrabas
Piotr Budniak - tobe
 
Mai multe informații despre concurenți și bilete găsiți pe pagina concurs.sibiujazz.ro

0 comentarii: