Documentary Mondays: Cinema Futures

Am început o nouă serie Documentary Mondays. Toamna aceasta intrăm pe teritoriul artelor vizuale. Programul include filme despre artişti, fie ei pictori, fotografi sau cineaşti, filme despre filme, despre situaţii şi realităţi la intersecţia dintre artă şi afacere, documentare menite să inspire, să prezinte personalităţi în lumini inedite, dar şi să aducă în discuţie problematici din lumea artei.

CINEMA FUTURES
AUT / 126 min. / regia: Michael Palm

,,Revoluția digitală" a ajuns târziu în cinematografie și a fost mascată în mod principal ca un progres tehnologic. Astăzi, într-o perioadă în care peliculele de film dispar și având în vedere diversitatea formatelor digitale de film, este ceva mai mult în joc: sunt arhivele de film din lume în cădere liberă? Suntem în fața unei pierderi masive a memoriei colective audiovizuale? Este filmul pe moarte sau doar se schimbă?
Cinema Futures este un documentar despre prezentul și viitorul filmului și ale cinematografiei în era digitală. În episoade individuale și aforisme cinematice, scenarii asupra viitorului, sunt schiţate temeri culturale și utopii promițătoare, însoţind tranziția epocală de la istoria de aproximativ 120 de ani a peliculei de film la era imaterială și efemeră a imaginilor digitale în fluxul de date. Accentul se pune pe dragostea pentru cinematografie, chiar dacă lipsit de nostalgie.
Cinema Futures merge prin locaţii diverse şi cere părerea unor realizatori de film renumiţi, curatori, istorici şi ingineri, analizând viitorul cinematografiei şi a filmului în era imaginilor mişcătoare digitale.

Intrare liberă
Eveniment susţinut de Staropramen

0 comentarii: