Chrysta Bell revine în concert la București, în turneul We Dissolve

După apariția de succes în noul sezon Twin Peaks, artista americană Chrysta Bell revine în concert la București – joi, 16 noiembrie, de la ora 21, la Control Club – cu un nou show și un nou album, We Dissolve, produs de John Parish (PJ Harvey).

BILETE     FB EVENT  
Chrysta Bell - Heaven (video)

Actriță și cântăreață deopotrivă, Chrysta Bell este cunoscută publicului din România în rolul agentei FBI Tamara Preston, din noul sezon al serialului de televiziune Twin Peaks, lansat anul acesta. În vară, muza lui David Lynch a lansat al doilea album, We Dissolve, un disc pop cu influențe soul, rock și jazz, la care au contribuit artiști de renume precum Adrian Utley (Portishead), Geoff Downes (Asia, Yes) și chitaristul Stephen O’Malley de la Sunn O))). Albumul a fost înregistrat în Marea Britanie și produs de John Parish, laureat la Mercury Prize pentru albumul PJ Harvey – Let England Shake.


„Chrysta Bell arată și cântă ca într-un vis devenit realitate”, spune David Lynch. Încă din copilărie, artista și-a cultivat pasiunea pentru actorie și muzică, fiind descoperită de Lynch pe vremea când făcea parte din formația de swing jazz 8½ Souvenirs, din Austin, Texas.


De atunci, Chrysta Bell a lansat un album solo de succes, This Train (2011) și un EP, Somewhere in the Nowhere (2016), ambele scrise și produse în colaborare cu David Lynch, și a concertat în peste 30 de țări alături de trupa sa.


Poate cel mai cunoscut produs al colaborării longevive și prolifice dintre Chrysta Bell și David Lynch este piesa Polish Poem, ce acompaniază scenele de final din capodopera suprarealistă Inland Empire. „Prima dată când am văzut-o pe scenă, am asemănat-o cu o ființă extraterestră. Cel mai frumos extraterestru în viață”, spune Lynch despre Chrysta Bell. „Nu numai că este o artistă desăvârșită, dar are și o intuiție deosebită de a exprima o anumită stare de spirit, pentru a crea o melodie impresionantă.”


“Sensual, ethereal… like a nightclub act from a shadow dimension, one that’s glamorous and sexy but also on the cusp of cosmic chaos.” – Wall Street Journal

“Like Lana Del Rey singing the songs of Serge Gainsbourg.” – NME

“Chrysta Bell looks like a dream and Chrysta Bell sings like a dream. And the dream is coming true.” – David Lynch

Concertul Chrysta Bell de la București este organizat de Control Club și Liveland. Biletele se pot achiziționa în avans, la prețul de 50 de lei, online, prin Eventbook.ro sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4) și librăriile partenere Eventbook: http://eventbook.ro/partners.

0 comentarii: