Catherine Millet la Institutul Francez, 25 noiembrie



Ce este arta contemporană, cum o înțelegem și cum influențează un anumit spațiu geografic și cultural această înțelegere? Un dublu eveniment și un expert important al istoriei artei vor oferi publicului român piste de reflecție despre acest subiect. Institutul Francez din București, Editura Vellant și Asociația Inter Arte vă invită în data de 25 noiembrie 2017, ora 17, în Atriumul Institutului Francez (B-dul Dacia, nr. 77) la: lansarea volumului Arta contemporană. Istorie și geografie de Catherine Millet și conferința Art Press și arta contemporană în Europa de Est pe care autoarea o va susține cu această ocazie.
 
Volumul apărut la Editura Vellant va fi prezentat de George Banu, membru de onoare al Academiei Române, Adrian Silvan Ionescu, directorul Institutului de Istoria Artei ‘’G. Oprescu’’ și Călin Stegerean, curator al evenimentului.
 
Catherine Millet este redactor șef al revistei Art Press care apare la Paris, critic de artă și curator. A fost comisar al Bienalei de la Paris (1971, 1977), comisar al Franței pentru bienalele de artă de la Sao Paulo (1989) și Veneția (1995) și este autoarea mai multor cărți despre arta contemporană.
 
Volumul Arta contemporană. Istorie și geografie reconstituie genealogia artei contemporane și îi identifică specificitățile, atît de întrepătrunse cu mecanismele care animă astăzi societatea. Pe de altă parte, sunt identificate mijloacele cu care arta contemporană operează, fie de natură plastică, materială fie de natura imaterială a unor concepte și concepții specifice, oferind publicului accesul la semnificația unor termeni specifici ai artei contemporane, la parcursul și avatarurile artei internaționale din ultima jumătate de secol.
 
Conferința Art Press și arta contemporană în Europa de Est va pune în evidență felul în care una dintre cele mai influente reviste de artă recepționează și reflectă fenomenul artei contemporane din Europa de Est și implicit din România.
 
Eveniment realizat cu sprijinul Muzeului de Artă Recentă, Grupul Cărturești, Mobius Gallery, elefant.ro
Parteneri media: RFI România, Radio România

0 comentarii: