Stagiunea The Royal Opera House 2017/18 la Happy Cinema



Peste 1500 de cinematografe din peste 40 de țări își vor încânta publicul cu stagiunea Royal Opera House. În București, Happy Cinema va transmite prin satelit o selecție cu cele mai iubite 12 spectacole din repertoriul clasic  The Royal Opera” și “The Royal Ballet”, cu numeroase staruri de operă și balet.
 
Flautul Fermecat de Mozart va deschide sezonul de transmisiuni prin satelit de la Covent Garden.  Julia Jones dirijează superba producție a lui David McVicar, cu o distribuție de excepție, cu Roderick Williams în rolul lui Papageno.
 
Prințul Tamino îi promite Reginei Nopții că o va salva pe fiica sa, Pamina, de vrăjitorul Sarastro. Își începe astfel misiunea, în compania lui Papageno, dar nu totul este așa cum pare la prima vedere. Producția lui David McVicar îmbrățișează deopotrivă seriozitatea și umorul operei lui Mozart. Spectatorii sunt transpuși într-o lume fantastică cu animale ce dansează, mașini zburătoare, și ceruri înstelate.
 
Flautul fermecat este o expresie a credințelor spirituale ale lui Mozart,  căutarea înțelepciunii și virtuții sunt temele centrale ale acestei încântătoare povești. Flautul fermecat a fost încă de la prima reprezentație un mare succes, iar presupusul rival al lui Mozart, Salieri, l-a descris ca ‘operone’, o mare operă.
 
Decorurile grandioase sunt realizate de John Macfarlane.
Transmisiunea prin satelit este distribuită în România de Pannonia Entertainment.
 
Distribuție
Pamina: Siobhan Stagg
Tamino: Mauro Peter
Papageno: Roderick Williams
Papagena: Christina Gansch
Sarastro: Mika Kares
Queen of the Night: Sabine Devieilhe
Echipa
Muzică: Wolfgang Amadeus Mozart
Libretto: Lorenzo da Ponte
Regizor: David McVicar
Dirijor: Julia Jones
Cântat în limba germană, cu subtitrare în limba engleză.  
 
Reprezentațiile din Covent Garden vor începe cu The Magic Flute de Mozart, continuând cu emoționanta La bohème de Puccini, în regia lui Richard Jones, avându-l ca dirijor pe Antonio Pappano. Plasată în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, producția aduce la viață esențialul culturii pariziene.
 
Rigoletto de Verdi  revine în ianuarie la The Royal Opera cu producția lui David McVicar, cu accentul pe cruzimea de la curtea ducelui de Mantua. În continuarea temelor legate de cruzimea și devastatoarea durere a inimii, interpretarea lui Jonathan Kent pentru pasionanta Tosca de Puccini (februarie) face trimitere la turbulența periculoasă din Roma anilor 1800. 
 
În urma succesului obținut de Barrie Kosky cu opera Carmen în Frankfurt, producția ajunge la  The Royal Opera House și va fi transmisă prin satelit la cinema în martie. Această interpretare entuziasmantă reimaginează versiunea originală a operei lui Bizet.
 
Ultima producție Royal Opera care va fi transmisă la cinema este  Macbeth de Verdi (Aprilie).
Alte șase producții marca The Royal Ballet vor fi de asemenea transmise prin satelit în stagiunea 2017/18. Prima producție de top este  Alice’s Adventures in Wonderland (Octombrie) de Christopher Wheeldon, aceasta fiind o reinterpretare a mult apreciatei povești de Lewis Carroll  și cuprinde un festin fantastic pentru ochii spectatorilor, cu proiecții, costume colorate și tap-dancing.
Apoi, pentru toată familia,  The Nutcracker (Decembrie) se întoarce pe marele ecrane, după ce în 2016 peste 130,000 de spectatori au urmărit la cinema transmisiunea acestui spectacol.
Luna februarie aduce difuzarea mult premiatului  The Winter’s Tale de Christopher Wheeldon, bazat pe opera lui  Shakespeare.
 
Coregrafii The Royal Ballet Wayne McGregor și Christopher Wheeldon Liam Scarlett prezintă Age of Anxiety, iar în mai, The Royal Ballet prezintă Manon, povestea unei tinere care plătește un mare preț pentru că alege bogăția în locul iubirii sincere.  Muzica de  Jules Massenet cu siguranță nu va lăsa nici un spectator fără lacrimi în ochi. 
 
Ultima reprezentație a sezonului este mult anticipata versiune pentru Swan Lake (iunie) semnată de Liam Scarlett.  Versiunea lui Liam Scarlett cu siguranță va încânta audiența cu o viziune foarte modernă asupra celei mai cunoscute opere de balet din lume.
 
Biletele costă 39 de lei online prin Cinemagia, eventim si iabilet.ro  și 49 de lei dacă se achiziționează de la cinematograf.
 
Programul stagiunii:
The Royal Opera  THE MAGIC FLUTE – Mozart (24 septembrie 2017)
The Royal Opera LA BOHÈME – Puccini (8 Octombrie 2017 )
The Royal Ballet ALICE’S ADVENTURES IN WONDERLAND – Christopher Wheeldon  (29 Octombrie 2017)
The Royal Ballet THE NUTCRACKER – Peter Wright (10 December 2017)
The Royal Opera RIGOLETTO - Verdi  (21 Ianuarie 2018)
The Royal Opera TOSCA - Puccini (11 Februarie 2018)
The Royal Ballet  THE WINTER’S TALE – Christopher Wheeldon  (4 Martie 2018)
The Royal Opera CARMEN – Bizet  (11 Martie 2018)
The Royal Ballet BERNSTEIN CELEBRATION  NEW McGREGOR / NEW WHEELDON / THE AGE OF ANXIETY  (1 Aprile 2018)
The Royal Opera MACBETH - Verdi (8 Aprile 2018)
The Royal Ballet MACMILLAN: A NATIONAL CELEBRATION MANON – Kenneth MacMillan ( 6 Mai 2018)
The Royal Ballet SWAN LAKE – Liam Scarlett after Petipa and Ivanov (New Production) ( 17 Iunie 2018)
 
HAPPYCINEMA® București se află în incinta Liberty Center, la 10 minute de Piața Unirii pe Șoseaua Progresului 151-171, Sector 5.
Website: www.happycinema.ro
Facebook: https://www.facebook.com/HappyCinemaBucuresti

0 comentarii: