Programul Kinedok în luna august. Proiecții în aer liber la Brașov

KineDok powered by One World România continuă proiecțiile de filme documentare creative pe timp de vară în 12 oraşe din ţară. Începând cu luna august BRD Groupe Société Générale este partenerul proiecţiilor de film din România. Kinedok este un program ce facilitează distribuția de film documentar creative din Europa Centrala si de Est. Acesta funcționează în spații culturale alternative: cafenele, galerii, muzee și biblioteci din întreaga țară. Din anul 2015 şi până în prezent, programul Kinedok se derulează împreună cu parteneri din 8 țări europene.
.
Luna aceasta, seria de proiecții demarează pe data de 01 august, de la ora 20:00, la Cafeneaua Literară Joy`s din Arad, cu un invitat special – Teodora Borghoff, consultant și trainer în ceea ce privește practica dezvoltării sociale, va fi prezentă după proiecția documentarului norvegian “Expirat” pentru o discuție cu publicul arădean.

In perioada 21-27 august vor fi proiectate cu sprijinul Asociației Artburg șase documentare KineDok în Brașov. Documentarele vor putea fi vizionate de către public sub cerul liber, în parcarea centrului comercial Coressi. Programul proiecțiilor va fi stabilit în curând.

Filmele ce vor ajunge în cele mai multe oraşe in luna august sunt „Ordine de Sus” si “Aceia”. Acestea oferă două perspective diferite pentru o criză, înainte ca aceasta să fi devenit povestea numărul unu în media - mase de oameni încearcă să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în Uniunea Europeană. Documentarele investighează criza refugiaților, din perspectiva refugiaților care încearcă să treacă frontiera dintre Ungaria și Serbia, pe de o parte, şi din perspectiva localnicilor lângă al căror sat s-a înființat o așezare de refugiați, pe de altă parte. „Ordine de sus” “ Aceia” vor putea fi vizionate în această lună în oraşe precum Bucureşti, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc şi Tăşnad.


PROGRAM: Arad
01 august – Expirat  - Cafeneaua Literara Joy`s – CitiZenit – Invitat Teodora Borghoff,       
Bucureşti
2 august-21:00 – Ordine de Sus&Aceia – MANASIA  
16 august-21:00 – FC Roma - MANASIA  
30 august-21:00 – Cinema, mon amour - MANASIA
  

 Cluj-Napoca 18 august-20:00- Plimbare sub clar de lună cu bunicul – Fabrica de Pensule
  

 Comăneşti 4 august-17:00 – Doar o răsuflare - Europe Direct Comănești -  Centrul 5
  

 Miercurea Ciuc 10 august-20:00 – Ordine de Sus&Aceia – Muzeul Secuiesc al Ciuclui
 

 Odorheiu Secuiesc 23 august-18:00 – Ordine de Sus&Aceia - Sala Audiovizuală a Bibliotecii Municipiului Odorheiu Secuiesc
 

Râmnicu Vâlcea 30 august-17:00 – Ceață peste râu – Biblioteca Judeţeană Vâlcea

Satu Mare 24 august-21:00 – Copii lui Cain – Zeppelin Pub 
Târgovişte 4 august-17:00 – Ceață peste râu - Biblioteca Județeană Ion Heliade Rădulescu"

Târgu Mureş 1 august-20:00 – Ceață peste râu – J’ai Bistrot

Tăşnad
5 august-22:00 – 5 Octombrie – Old Boys Pub  
12 august-22:00 – Ordine de Sus&Aceia – Old Boys Pub  
19 august-22:00 – Ceață peste râu – Old Boys Pub  
26 august-22:00 – Doar o răsuflare – Old Boys Pub

ORGANIZATOR NAŢIONAL: Asociația One World România ONLINE:  oneworld.ro | kinedok.net PARTENERI: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Eclipse Film (Ungaria), ReStart (Croația), Krakow Film Foundation (Polonia), Bergen Internaţional Film Festival ( Norvegia), Activist 38 (Bulgaria) CU SPRIJINUL: Programul Europa Creativă al Uniunii Europene, Centrul Național al Cinematografiei PARTENER DIGITAL: Canopy

0 comentarii: