Mauritania. A Crazy Ride cu Alexandru Catalin Stafie


Mauritania. A Crazy Ride |cu Cătălin Alexandru Stafie, fotograf și călător 

28 august 2017, orele 19.30, la Journey Pub (str. George Enescu nr. 25, în Piața Romană) 

* Eveniment cu intrare liberă în limita a 100 de locuri. Pentru a participa la eveniment și pentru o mai ușoară acomodare în sală, vă rugăm să faceți o rezervare telefonică la numărul 0752 285 286 – Journey Pub

______Oficial, hai in Mauritania!______
Sună tentant o excursie pe meleaguri virgine... unde traversezi terenuri minate şi o sumedenie de gărzi armate ? Sau să simţi o călătorie la liber și gratuită, 500 km, pe un vagon alături de câteva zeci de tone de minereu de fier ? Dacă răspunsul este DA, bun venit în Mauritania! 

______Alex Catalin Stafie, fotograf si calator_____
Alex: 
https://www.facebook.com/LudicPhotography 

Sunt Alex, specialist in inginerie nucleară, pasionat de fotografie şi călătorie. Te invit să aflii cum o propunere facuta pe neasteptate la o halbă de bere s-a transformat într-o aventură africană completă: o experienţă care ne-a purtat, pe mine și prietenul meu Dragos, de pe coasta continentului negru până în inima Saharei calatorind cu şarpele de metal care îi străbate dunele, adica faimosul tren care transporta minereu de fier. 

__Dune de nisip, biblioteci seculare in desert si oaze ca in povesti_
Te invit sa cunoşti sumedenia de oameni care ne-au dus să înotăm în Pacific, să dormim în deşert, să bem din apele oazelor şi să simţim efectiv gustul adevărat al Africii Sahariene. O să urmăreşti aventura de zi cu zi a doi români pe tărâmurile mauritane, de la vagon la oblon de Mercedes din ’60.
Inițial credeam că o asemenea călătorie îmi depășea bugetul și capabilitățile, dar cu puțină organizare și cercetare din plin, s-a dovedit mai ușor decăt părea. Excursia am organizat-o astfel încât să luăm la pas fiecare locație pe care ne-am propus-o, din orașul costal Nouadhibou până în Atar, locație din mijlocul desertului. Itinerariul ne-a dus până în Chinguetti, oraș antic la marginea dunelor Shariene, locul unora din cele mai vechi biblioteci arabe din lume și oaza Terjit, un diamant de fertilitate într-un deșert plin de pietre. 

 
* Pentru a face o rezervare la eveniment te invităm să suni la numărul 0752 285 286.

0 comentarii: