Isabelle Huppert, Gérard Depardieu, culisele Palatului Élysée și călătorii care îți taie răsuflarea #august #TV5MONDE


Trăiți o iubire tumultoasă și pasională, alături de Isabelle Huppert și Gérard Depardieu, în august, în Loulou. Tot luna aceasta, urmăriți mult așteptatul nou sezon din serialul Les Hommes de l’Ombre: scandaluri și secrete de stat din culisele Palatului Élysée. Iar dacă doriți să evadați într-o călătorie care îți taie respirația, vă așteptăm să vă îmbarcați într-un voiaj în jurul globului, în documentarul La Quête des Vents. Acțiune, cinema, descoperiri și vacanțe… programe pentru fiecare spectator, subtitrate în limba română, în august, la TV5MONDE.


LA QUÊTE DES VENTS

Duminica, de la 20:30   
                         
Porniți într-o călătorie extraordinară alături de regizorul Arthur de Kersauson, fiul celebrului explorator Olivier de Kersauson. Un adevărat vânător de adrenalină, Arthur călătorește în jurul lumii pentru a înțelege simbioza dintre oameni și vânt. O serie de șase episoade în care descoperim tehnicile folosite în diferite părți ale lumii pentru a lupta, rezista sau a merge alături de vânt.
Așezați-vă, puneți-vă centura de siguranță și călătoriți împreună cu noi!

Cu: Arthur de Kersauson.
Regia: Éric Capitaine (Franța, 2013)



LOULOU                                                                         (-10)
Duminică, 27 August, de la 22:00

(Re)descoperiți capodopera cinematografică a lui Maurice Pialat, nominalizată la Palme d'Or și la Premiul César pentru cel mai bun film francez.

Într-o noapte, Nelly îl cunoaște și se îndrăgostește de Loulou, tocmai ieșit din închisoare, dezorientat. Dată afară de soțul ei, Nelly se mută cu Loulou și în curând rămâne însărcinată, dar acesta nu vrea să își schimbe deloc stilul de viață marginal. Rănită, Nelly hotărăște să nu păstreze copilul…

Regia: Maurice Pialat (Franţa, 1980)
Cu: Isabelle Huppert (Nelly), Gérard Depardieu (Loulou), Guy Marchand (André)
Premii: Selecția oficială, Cannes, 1980. Nominalizat la Premiile César, 1981 
 




LES HOMMES DE L’OMBRE (sezonul 2)          

Vinerea, de la 22:00, din 11 august
După un prim sezon care s-a bucurat de mare succes, Les Hommes de l'Ombre se întoarce la TV5MONDE pentru cea de-a doua serie, la fel de intensă. Alain Marjorie, acum Președinte al Republicii Franceze, se confruntă cu rolul dificil de a fi leader. Conspirații, trădări și jocuri de putere: urmăriți noi mutări pe tabla de șah dintre putere și media.

Scenariul: Marie Guilmineau, Sylvain Saada
Cu: Carole Bouquet (Elisabeth Marjorie), Bruno Wolkowitch (Simon Kapita)

ȘTIAȚI CĂ?

•Scenarista filmului Loulou, Arlette Langmann, și regizorul Maurice Pialat au avut o relație ce se regăsește puternic în scenariul lungmetrajului.

•Carole Bouquet (Les Hommes de l'Ombre) a câștigat Premiul César pentru Cea mai bună actriță pentru rolul din Trop belle pour toi (1990) și a fost muză pentru Chanel în anii '90.

•Carole Bouquet și Gérard Depardieu au fost împreună timp de peste 10 ani.

•Navigatorul Olivier de Kersauson (La Quête des Vents) a depășit multe recorduri de-a lungul carierei sale printre care: Solo World Tour (1989), Trofeul Jules-Verne (în 1997, apoi în 2004), Turul Australiei (2006), Turul de navigație San Francisco-Yokohama (2006).

Pentru grila de programe de limbă franceză, cu subtitrare în limba română, difuzate de TV5MONDE în luna august, intrați pe site-ul TV5MONDE România și pe pagina de facebook TV5MONDE România. [Ora menționată este ora României.]

0 comentarii: