Spectacolul “PODU',’” cu Horatiu Malaele, Meda Victor si George Ivascu, in premiera pe scena Teatrului National din Bucuresti!

Spectacolul „Podu’”, adaptat dupa „Podul sinucigasilor”, de Paul Ioachim si regizat de Horatiu Malaele ajunge in premiera pe scena Teatrului National din Bucuresti! Mult asteptata reprezentatie ce ii va aduce din nou impreuna pe Horatiu Malaele, George Ivascu si Meda Victor va avea loc pe 29 mai la Sala Mare a Nationalului bucurestean! Biletele se gasesc la casa de bilete a Teatrului National, si online pe startickets.romystage.ro, blt.ro si bilete.ro.
 
“Podu’” se va juca apoi si pe cateva scene din tara, dupa urmatorul program:
2 mai Slobozia – Casa Municipala de Cultura (Galax)
5 mai Brasov – Centrul Cultural Reduta
8 mai Iasi - Teatrul National
 
Spectacolul “Podu’“ aduce in fata publicului o tema mai putin abordata in trecut: tentatia sinuciderii. Spectatorii urmaresc, timp de o ora si jumatate, un spectacol plin de savoare si umor, in care un Intelectual neinteles, interpretat de Horatiu Malaele, un Indragostit, jucat de George Ivascu, si o Artista – Meda Victor, „stau la coada in fata mortii”. Personajele se intalnesc pe „podul sinucigasilor”, unde asteapta un tren care sa le puna capat zilelor, si fac haz de propria lor neputinta. Eroii isi povestesc propriile drame si, marturisindu-le, ajung la un deznodamant care il face pe spectator sa plece spre casa cu ideea ca exista intotdeauna speranta si motivatie pentru care viata merita sa fie traita.

In prim plan sunt trei destine, trei povesti de viata, trei tipologii. Indragostitul – bizarul si logicul metrolog – a fost abandonat de iubita lui pentru alt barbat mai inalt, mai frumos si puternic. Desi lua vitamine cu regularitate, pentru mentinerea tonusului, nimic nu l-a ajutat sa isi recastige iubita, asa ca a decis sa mearga pe pod. Cel de-al doilea personaj care alege podu’ este o tanara care a picat examenul la actorie si, spune ea, a fost „calcata in picioare de toata lumea”. Al treilea personaj este un intelectual nefericit, „copilul secolului”, ale carui creatii literare absurde sunt de neinteles. Toti trei asteapta „trenul mortii”. Desi tine un ceas in mana si socoteste minutele pana la presupusa intalnire cu moartea, Indragostitul e primul in mintea caruia incolteste idea de a-si reconsidera optiunea. Apoi, Artista vede in Intelectual un posibil iubit, care, la randul lui zareste o noua speranta pentru reusita operei lui.  Cum le influenteaza noile perspective decizia aflati urmarind spectacolul, care este un veritabil regal actoricesc. 

0 comentarii: