PSIHOatelier: Cum le vorbim copiilor despre sexualitate

PSIHOatelier: "Mami nu mi-a spus!" | cu psihologul Anca Ganciu

Atelier despre sexualitate și alte subiecte greu de discutat cu copiii,
marți, 25 aprilie 2017, orele 19.30, la Journey Pub ( str. George Enescu nr.25, în Piața Romană)

* Un eveniment creat în parteneriat cu Editura Trei, prin divizia de carte pentru copii reprezentată de editura Pandora M și inspirat de colecția de cărți PanDA, carti semnate de Babette Cole.

** Participare: inscrierea se face pe bază de rezervare telefonică la numărul 0752 285 286 și cu o donație sugerată de 20 ron; toate fondurile sunt îndreptate către specialistul invitat în sală.

____PSIHOatelier____
Atelier interactiv la care sunt asteptați părinții care au copii preșcolari și de școală primară, părinți în devenire sau părinți care își doresc să învețe, mai bine mai târziu decât niciodată, cum să abordeze acest subiect, într-un mod sănătos, cu copilul interior și cu proprii copii.

<<În privința atelierului "Mami nu mi-a spus", aș vrea să aducem mai întâi în discuție subiectele așa zis "dificile" și să vedem ce le face dificile pentru părinți. Apoi să ne amintim întrebările pe care noi înșine le aveam despre sexualitate când eram copii, când și cum am aflat răspunsurile. Dacă ne-am răspunde acum, ca adulți, întrebărilor pe care ni le puneam când eram copii, ce am răspunde? Apoi ne vom referi la răspunsuri "pe fugă" și răspunsuri "pe îndelete" și la ce credem că-i transmitem copilului prin răspunsul nostru. "Prea mult", "prea puțin" sau "suficient" pentru o discuție? Cine ne poate ajuta atunci când avem nevoie, când nu știm sau când știm dar nu știm cum să spunem?>>

____Anca Ganciu, psiholog___
Anca Ganciu este psiholog, psihoterapeut şi preşedinte al Asociaţiei Române de Psihanaliză a Legăturilor de Grup şi de Familie „Enrique Pichon Riviere”. În 2013 a lansat cartea „Cunoaşte-ţi copilul”, la editura Nomina.

___CĂRȚI: Mami nu mi-a spus, de Babette Cole____
Deschide această carte ca să arunci o privire pe furiș la micile secrete ale vieţii explicate de geniala Babette Cole.
„Utilă și amuzantă, o carte ce vine în sprijinul părinţilor epuizaţi să răspundă la veșnica întrebare De ce?.“ Guardian
„O explorare inteligentă a tabuurilor.“ Books for Keeps
„Plină de un umor nebun, cărticica semnată de Babette Cole vă va stârni cu siguranţă curiozitatea.“ Junior

____CĂRȚI: Domnul și doamna Hormon, de Babette Cole___
Ted a văzut mulţi copii crescând. Pe un ton înţelept, dar deosebit de amuzant, Ted ne explică pe îndelete cum Domnul și Doamna Hormon își amestecă poţiunile vrăjite care-i transformă pe copii în adulţi… desigur, cu cele mai bune rezultate!

„Foarte distractivă!“ The Independent

„O carte ce spune lucrurilor pe nume. Nu se vor mai auzi chicoteli rușinate, ci un hohot de râs sănătos.“ The Times

Parteneri media: Orasul Vorbeste – RRC, Romania Pozitiva, Urban Things, Bookblog.ro, LiteraturapeTocuri.ro, Filme-carti.ro, Mamapetoc.ro, Munteanu

0 comentarii: