Make a Point: Inhabitants / Expoziție fotografie

Acesta este un apel pentru conștientizarea și explorarea eliberată de ierarhii a spațiilor și obiectelor.

Prins undeva între artă și viață, experiență socială și privată, proiectul fotografic pătrunde în acel spațiu curios în care obiectele își reiau rolurile de personaje, se dezvăluie și ne dezvăluie într-o continuă și surprinzătoare metamorfoză.

Ne-am obișnuit deja cu expunerea la spațiile „golite” de conținut , la realismul crud, de multe ori absurd, suprarealist, sau la cotidianul marginal și marginalizat. Se practică servirea lor din abundență și combinarea cu ironie sau sarcasm. Această constantă luare în derâdere sleiește de vitalitate obiecte și spații care sunt impregnate de atât de multe – timp, istorie, creștere, decădere, politică și fascinație – iar la nivel personal, induce o stare de apatie și insensibilitate.

Inhabitants este însă rezultatul nevoii de a citi viețile obiectelor în afara grilelor teoretice de analiză. Este refuzul încadrărilor și politizării artei cu orice preț, este asumarea infantilității care iubește surprizele mai mult decât orice, este reprezentarea perfectă a ideii că totul ne vorbește și noi nu trebuie decât să fim atenți.

La un anumit nivel, acest fel de a privi lumea te poate face să uiți ce înseamnă singurătatea și  alienarea, te ajută să vezi ridicolul situației și nu te mai lasă să te iei atât de în serios.

Disclaimer: Inhabitants nu este un proiect fotografic, ci colectarea rezultatelor pătrunderii într-un alt spațiu, un spațiu în care obiectele cer să fie transformate în imagini și în care artistul este un intermediar lipsit de voință, un instrument prin care aceste imagini devin realitate.

###

Make a Point este o Asociație culturală înființată în anul 2009, care încearcă să aerisească centrul și să faciliteze manifestări culturale la periferie, în cartiere și printre blocuri, în hale abandonate, în fabrici și uzine sau în alte cimitire de acest soi.

Asociația organizează expoziții, spectacole, proiecții de film, seminarii, workshop-uri și este un spațiu dedicat expunerii de lucrări și mesaje ale creatorilor contemporani într-un loc aparent inaccesibil artei: o fostă hală a Postăvăriei Române.
Pentru alte informații ne găsiți la: point@makeapoint.ro
 
Daca nu ați mai fost la Make a Point, urmăriți link-ul:
www.makeapoint.ro/info_contact

0 comentarii: