Avanpremieră „Dincolo de zona de confort”, cu Marina Abramović, la Cinema Elvire Popesco

După filmul excepțional Marina Abramović The Artist is Present, celebra artistă se întoarce cu un documentar nou – „Dincolo de zona de confort: Marina Abramović în Brazilia” / “The Space in Between: Marina Abramović and Brazil”.

Cine Europa, în parteneriat cu Institutul Francez și Bucharest International Experimental Film Festival BIEFF, vă invită la avanpremiera filmului, o călătorie mistică a artistei prin Brazilia, în căutarea vindecării spirituale, explorând granițele dintre artă și spiritualitate.
------
Proiecții:
- SÂMBĂTĂ, 29 APRILIE, ora 17:00
- MARȚI, 2 MAI, ora 20:30
După film, dezbatere cu invitații: Ileana Bîrsan (critic de film) și Cosmin Manolescu (coregraf, performer):
\\\ PRACTICI SPIRITUALE CONTEMPORANE
/// SPRITITUAL PRACTICES IN PERFORMANCE ART
-JOI, 4 MAI, ora 20:30
------
Despre film:
Marina Abramović a călătorit des în Brazilia încă de la finalul anilor 1980, unde a studiat formațiuni geologice și cristale, o sursă de inspirație în activitatea sa de artist. În acest film, merge și mai departe: vizitează locuri încărcate spiritual, ia parte la ritualuri sacre, adesea tulburătoare, care-i vor alimenta procesul creativ. Paralel cu această călătorie, căutarea punctului de întâlnire dintre spiritualitate şi artă va duce la o altă călătorie, una personală, o introspecție, prin experiența durerii și a amintirii.

Filmul a avut premiera la Festivalul de Film South by Southwest, unde a fost singura producție străină nominalizată la categoria cel mai bun film documentar. A fost nominalizat, de asemenea, la festivaluri internaţionale de film în Londra, Moscova și Durban, dar și la Sydney Underground Festival și Biografilm Festival.


0 comentarii: