Varză, cartofi și alți demoni la One World România 2017

Filmul documentar Varză, cartofi și alți demoni, în regia lui Șerban Georgescu, va fi proiectat pe 18 martie, în cadrul Festivalul Internaţional de Documentar şi Drepturile Omului One World Romania. Proiecția va avea loc la cinema Eforie, de la ora 20:00, imediat după Gala de Premiere.

Festivalul One World Romania, ajuns la a 10-a ediție, se va desfășura anul acesta în perioada 13-19 martie, în cinematografele Elvire Popesco, Eforie, Union şi Cinema Muzeul Ţăranului. Programul complet cuprinde peste 50 de filme documentare, precum și numeroase evenimente conexe - dezbateri, ateliere, expoziţii.

Documentarul Varză, cartofi și alți demoni a fost ales din peste 1300 de producții înscrise în etapa de selecție. Secțiunea în care va fi prezentat este România în Mișcare. Filmul relatează din interior strădania satului de a ieşi dintr-un cerc vicios din care nimeni nu câștigă: 1 sat, 1.000 de tractoare, 100.000 de tone de varză. Profit? Zero. Mai mult, la finalul zilei sătenii au de a ales între a vinde pe aproape nimic sau a-și îngropa recolta.

Regizorul Șerban Georgescu a documentat personal subiectul timp de un an în care a lucrat pământul cot la cot cu sătenii. Întreaga lui experiență, precum și potențialele soluții identificate chiar în cadrul comunității sunt relatate în 60 de minute de satiră autentică. Pot depăși sătenii lipsa de încredere în orice decizie „colectivă” sau în orice lider? Publicul poate afla sâmbătă, 18 martie.  Biletele pot fi cumpărate de pe Eventbook.

Documentarul Varză, cartofi și alți demoni a mai fost selectat și în alte două festivaluri internaționale din afară țării. Astfel, tot în luna martie, va fi accesibil și publicului din Ucraina (Docu Days UA, Kiev – 27 martie) și Belgia (Milenium Inernational Documentary Film Festival, Bruxelles – 28 martie). În cinematografele din țară va fi lansat în luna aprilie.
***
Varză, cartofi și alți demoni este produs de Elefant Film în co-producție cu Kolectiv Film si Ma.ja.de. Filmproduktion și este distribuit de Deckert Distribution și Ultraviolet Media. Din echipa de producție a filmului fac parte Bogdan Slăvescu – director de imagine, Ioan Iacoban, Alex Iosub – sunet.

Filmul a fost realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Creative Europe MEDIA Programme of the European Union, cu participarea MDR, ARTE și a Societății Române de Televiziune.

Sponsori: Romaqua Group, Vitrina Media și Mitsubishi Motors.
***
Puteți urmări trailer-ul filmului aici: http://vimeo.com/kolectiv/cabbage-teaser
Ne găsiți pe facebook la: https://www.facebook.com/CabbagePotatoesDemons/

0 comentarii: