Experiment în premieră naţională la TNB: transmisiune live de pe scenă, filmată chiar de unul dintre actori!

Teatrul Naţional I.L.Caragiale îşi respectă motto-ul „Un teatru nou pentru un public nou” şi propune un experiment unic, în premieră naţională, dacă nu chiar internaţională: pe 3 februarie, o scenă din spectacolul „No Mans Land”, regizat de Alexander Morfov, va fi transmisă LIVE pe pagina de Facebook a teatrului, direct de pe scenă, cu o cameră montată pe costumul unuia dintre actori, interpret al unui rol de reporter.
Astfel, publicul care nu este prezent în sală (pentru că nu încurajăm folosirea telefonelor mobile în timpul reprezentaţiilor) va putea fi martor al intrării în scenă, pornind din culise, precum şi al desfăşurării uneia dintre cele mai dinamice scene din spectacolul care îi are ca protagonişti pe Mihai Călin, Richard Bovnoczki şi Ciprian Nicula. Spectatorii transmisiunii live vor lua pulsul emoţiilor de dinaintea întrării în scenă, dar se vor afla, pentru câteva minute, în pielea unuia dintre personaje, privind prin „ochii” acestuia desfăşurarea de forţe de pe scenă.

Spectacolul „No Mans Land” este a treia realizare la TNB a cunoscutului regizor bulgar Alexander Morfov, după deja celebrele spectacole „Vizita bătrânei doamne” şi „Furtuna”. De data aceasta, Morfov propune publicului român un spectacol „de Oscar”, dat fiind faptul că ecranizarea textului lui Danis Tanović a fost distinsă cu un asemenea premiu în 2001.

Subiectul războiului iugoslav este tratat de această dată cu umor şi candoare, păstrând substratul tragic prezent la orice pas în asemenea condiţii. Beneficiind de scenografia ingenioasă a lui Nikola Toromanov şi de luminile concepute de Chris Jaeger, spectacolul de la TNB se bucură deja de cronici apreciative, la scurtă vreme după premieră, dar şi de un public care l-a îndrăgit de la prima reprezentaţie.

Vă invităm, aşadar, să fiţi martorii unei premiere absolute în teatrul românesc: prima transmisiune LIVE de pe scena unui spectacol de teatru, realizată chiar de unul dintre actori! Totul se întâmplă vineri, 3 februarie 2017. Spectacolul este programat să înceapă la ora 19:00, în timp ce transmisiunea în direct va fi realizată în jurul orei 20:20.

0 comentarii: