Vasile Cătărău | INDUS ÎN INDUSTRIALIZARE @ Galateea Contemporary Art

Vasile Cătărău | INDUS ÎN INDUSTRIALIZARE @ Galateea Contemporary Art
Apel pentru artă:

Galateea Contemporary Art şi artistul Vasile Cătărău au onoarea de a vă invita la vernisajul expoziției INDUS ÎN INDUSTRIALIZARE care va avea loc în data de 7 februarie 2017, ora 19.

"La 27 de ani de la evenimentele din decembrie ’89,  comunismul românesc continuă să reprezinte un subiect de interes şi o temă de reflecţie pentru public. Este motivul pentru care artistul gălățean Vasile Cătărău deschide expoziția tematică INDUS ÎN INDUSTRIALIZARE, o re-semantizare a perspectivei muncitorești pe care o oferea viața de zi cu zi în fabricile și uzinele socialiste. Ideile sale și cercetarea de arhivă se materializează într-o expoziție încadrată în categoria instalație, prin care artistul surprinde  dimensiunea socială a muncii fizice din perioada comunistă. Reconsiderarea ”miracolului” industrial comunist și abordarea din perspectiva mașinizării persoanei exprimă depărtarea față de umanitate, conducând spre o automatizare și instinctualizare a procesului de muncă", după cum subliniază Vincentziu Pușcașu în textul critic și statement-ul expoziției.

Elaborarea expoziției s-a realizat cu ajutorul galeriei Galateea Contemporary Art,  a ceramistului Vasile Cercel, iar textele critice au fost realizate de Vincentziu Pușcașu.

Expoziţia  se bucură de sprijinul următorilor parteneri : Universitatea de Arte și Design Cluj-Napoca, Biblioteca V.A. Urechia Galați,  X Vision, Viktor Macha.
          
Parteneri media ai Galateea Contemporary Art:
Radio România Cultural, Modernism.ro, Observator Cultural, Senso TV, Cultura, PORT.ro, ArtClue, Deco si Eco, TV City, România Pozitivã, Onlinegallery.ro, Artindex, ArtLine, B 24-FUN, Zile și Nopți 

Expoziţia se poate vizita în  perioada 7 februarie – 6 martie 2017.
Intrarea este liberă.

U.A.P din România | Galateea Contemporary Art
Calea Victoriei 132, Bucureşti | Bucharest
tel:+40(0)21 317 3814; +40(0)745 355 941

Program galerie | Opening hours
luni - vineri 12 - 20  | Monday - Friday : 12 pm – 8 pm

www.galateeagallery.com/
http://galeriagalateea.blogspot.ro/
https://www.facebook.com/galeria.galateea/
galeriagalateea@yahoo.com

0 comentarii: