Teodor Corban, Laurențiu Bănescu și Maria Obretin despre cutremure și „6,9 pe scara Richter”



Cea mai nouă comedie semnată de Nae Caranfil, 6,9 pe scara Richter, intră în cinematografe începând cu 20 ianuarie 2017. Filmul îi are în rolurile principale pe Laurențiu Bănescu, Maria Obretin, Teodor Corban și Simona Arsu iar alături de ei îi puteți vedea pe Miruna Biléi, Adrian Văncică, Tache Florescu, Alexandru Papadopol, Ovidiu Niculescu, Lucian Ifrim sau Gelu Colceag. Pentru regizor, Laurențiu Bănescu, Simona Arsu și Miruna Biléi sunt cele trei descoperiri în 6,9 pe scara Richter

 
„În ’77 am sărit pe fereastră. Eram la parter. Și în ’86 am sărit pe geam. Tot la parter. Abia în ’91 nu am sărit, m-am prins că eram la etajul trei" povestește Teodor Corban. După rolurile din Un etaj mai jos, Aferim! sau Câini, Teodor Corban revine la comedie, în 6,9 pe scara Richterinterpretândul-l pe Daddy, un tată manipulator și amoral care se instalează în universul fiului său Tony – Laurențiu Bănescu - provocând un adevărat cutremur în viața acestuia.
 
„A star is born" spunea Nae Caranfil despre Laurențiu Bănescu. Actorul și-a început cariera în teatru la 16 ani cu numeroase colaborări pe scenele din București, Sibiu sau Timișoara și se află la primul rolimportant în film. Despre lansarea pe marile ecrane spune: „Am primit un «botez»în ale lungmetrajelor cât se poate de inimos... Nae m-a despovărat de eticheta asta, care la un debut poate fi perturbatoare... «rol principal». A ştiut să îmi ia de pe umeri o parte din greutate exact la momentul potrivit." Deși nu are o frică patologică de cutremure, filmările de la 6,9 pe scara Richter au reușit să îl scoată din zona de confort „să filmezi o secvenţă de cutremur la etajul 14, deasupra oraşului Bucureşti, sau să fii gata să ataci un jazz dance după ce ai fost plimbat în studio la șapte-opt metri deasupra solului într-un balcon din fier forjat, manevrat cu scripeţi şi cabluri... da, asta poate crea senzaţii destul de puternice."

 
Nici actriței Maria Obretin nu îi este frică de cutremur. Protagonista serialului Umbre, este binecunoscută pe scenele de teatru din București unde spectatorii o pot vedea la Bulandra, Godot Cafe-Teatru, TNB sau Teatrul Metropolis, printre altele.  În 6,9 pe scara Richtero interpretează pe Kitty, soția lui Tony, despre care spune: „Kitty este geloasă, vulnerabilă, crizată, are toate problemele de pe lume dar în același timp este duioasă, haioasă, iubitoare. Asta mi-a plăcut cel mai mult la ea - că reușește să rămână simpatică și drăgălașă în ciuda tuturor crizelor și a obsesiilor ei. Nae a scris și a condus minunat acest personaj, îi sunt recunoscatoare.”

 
Nae Caranfil și actrița Miruna Biléi vor participa la proiecțiile de gală de la Cluj - Cinema Victoria, 20 ianuarie, ora 20.00 - și Timișoara  -Filarmonica Banatul, 21 ianuarie, ora 19.00. Regizorul va fi prezent alături de actrița Maria Obretin și la proiecțiile de la Iași - Ateneul din Iași, 26 ianuarie, ora 18.00 și ora 21.00 – și Suceava – Cinema Modern, 27 ianuarie, ora 17.00 și ora 20.00.
 
Comedia 6,9 pe scara Richter va ajunge în 39 de orașe și peste 65 de ecrane din țară, începând cu 20 ianuarie, cu avanpremiere pe 19 ianuarie la București, Buzău, Focșani și Lugoj. Programul complet al lansărilor va putea fi regăsit pe pagina de Facebook a filmului: 69peScaraRichter

 
Partener oficial media: TVR. Parteneri media: Magic FM, TVR, Adevărul, Dilema Veche, Cinemagia, Zile și Nopți, OOPS Media, Blitz TV, Cocor Media, Posterscope România, Cinemap, Ziare.com, AListMagazine, Ziarul Metropolis, Decât o Revistă, Film, LiterNet, AaRC.
 
6,9 pe scara Richter, 2017, 117’, Scenariul și regia: Nae Caranfil; Imaginea: Vivi Drăgan Vasile; Scenografia: Andreea Popa; Costumele: Doina Levintza, Adina Bucur; Coregrafia: Milan Gromilić; Muzica: Nae Caranfil; Orchestrația: Bogdan Dimitriu, Liviu Mănescu; Montaj: Cătălin Cristuțiu; Sunet: Tamás Székely, Florin Tăbăcaru; Producător delegat: Tudor Reu; Producători: Cristian Mungiu, Hristo Hristov, Garami Gábor, Jelio Jelev. Cu: Laurențiu Bănescu, Maria Obretin, Teodor Corban, Simona Arsu. O producție Mobra Films cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, NFC Bulgaria, MNF Ungaria și Eurimages, cu contribuția:Televiziunea Română, HBO România, Zenith Media Communications, Carat România, Publicis Groupe Media Bucharest, Starcom Mediavest, Bridge Communications, Heineken România, Leroy Merlin România, Telekom România, Banca Transilvania, Groupama Asigurări, Catena, Programul Media Europa Creativă. Co-producători: Korund-X, Cinema-Film. O co-producție România-Bulgaria-Ungaria. Distribuit în România de Voodoo Films.

0 comentarii: