Opening Pavel Braila - New Year’s Dissections

Pavel Braila - New Year’s Dissections EASTWARDS PROSPECTUS - JANUARY 13 - MARCH 12
 
EASTWARDS PROSPECTUS are plăcerea să anunțe New Year’s Dissections, prima expoziție extinsă din București a lui Pavel Brăila. Vernisajul expoziției va fi o petrecere chiar în noaptea în care se sărbătorește Anul Nou pe rit vechi.

"Multe lucrări ale lui Pavel Brăila sunt inspirate de Moldova și Chișinău și sunt dedicate lor. El este unul dintre puținii artiști care reușesc să vorbească despre o națiune fără să devină naționaliști, să evoce un stil de viață fără să devină nostalgici, să creeze ode fără să devină barzi ai statului. În New Year’s Dissections, expoziția sa personală ce se deschide la București chiar de Anul Nou pe rit vechi, artistul folosește ocazia oferită de începutul de an pentru a reflecta asupra unui trecut guvernat de vechile obiceiuri și asupra unui viitor ce pare tot mai nesigur.

Totuși, reflecțiile sale sunt pline de ironie: în spațiul expozițional suntem întâmpinați de portretul unui gangster transformat în erou revoluționar și numărăm banii furați de politicieni transformați în hoți de bănci, în timp ce călcăm pe straturi groase de confetti și sărbătorim o Moldovă care se întoarce spre Est, spre Vest, spre Est, spre Vest."
Text de Raluca Voinea

Partner - BRD Groupe Societe Generale

0 comentarii: