Notes to Self - Myanmar | Eseu video şi poveşti nomade ediţia II

Datorită numărului ridicat de cereri şi rezervări, Sori Ţigăeru revine pe 30 ianuarie 2017, ora 19:00 la Journey Pub & More, povestind despre călătoria ei şi despre răspunsurile pe care i le-a oferit, cuprinse în eseul video "Notes to Self - Myanmar".
Va fi o nouă seară cu proiecție video, fotografii și povești despre o călătorie autentică și revelatoare.
Participarea la eveniment se face pe bază de donație sugerată de 15 lei.
Toate fondurile reprezintă susținerea producţiei scurtmetrajului.
Locuri: în limita a 100 persoane.
Rezervări: 0752 285 286
FB event

Myanmar-ul a stat ascuns, undeva în sud-estul Asiei, vreme de 50 de ani, sub un aprig regim de dictatură militară. Recenta deschidere a fostei Birmania către occident i-a permis autoarei să descopere cele 54 de milioane de suflete pline de speranţă şi s-a lăsat atrasă de nobleţea şi de gingăşia lor. 135 de etnii, cu propriile lor cutume şi dialecte.
A simţit nevoia să documenteze modul lor de viaţă. Aşa a aflat despre cele 16 etnii care împrejmuiesc lacul Inle, cea mai mare comunitate lacustră din Myanmar, emblematicele grădini plutitoare pe straturi de alge şi atelierele de ţesături din fibră de lotus. Majoritatea resurselor provin din activitatea de pe lac, fie că pescuiesc, confecţionează materiale sau primesc turiştiti în casele lor lacustre.
A descoperit şi cămpia Baganului, locul cu cea mai mare densitate de temple budiste, pagode şi stupe din lume, multe datănd înca din secolele XI - XII.

Oamenii de aici şi-au dorit libertatea, iar acum şi-o asumă. Nu sunt cu nimic mai prejos decat alţii, iar gingăşia şi căldura cu care au inconjurat-o, au apropiat-o emoţional de ei şi de modul lor de viaţă.

Despre Sori Țigăeru
www.haicusori.com este locul unde scrie despre ce traiește, simte și vede atunci când străbate lumea. După Europa, America de Sud, SUA și un pic din Africa, de data aceasta, drumul a dus-o spre Myanmar, țara care i-a adus aminte de importanta unei vieti trăite simplu.

0 comentarii: