GÉNÉRATION RENOMA și PACO RABANNE, MODE RÉVOLUTIONNAIRE, două documentare despre revoluția stilului @TV5MONDE



Paris, anii '60. Maurice și Michel Renoma revoluționează codurile vestimentare și tradițiile familiale pentru a reinventa moda pentru tineri. Inspirându-se din tendințele britanice, mai cu seamă cele ale blazerului, ei creează linii originale și ușor de recunoscut, un adevărat triumf! Magazinul lor devine o adresă de neratat în capitală.
 
Maurice Renoma a creat haine pentru Picasso, Bob Dylan, Eric Clapton, John Lennon, Serge Gainsbourg, Karl Lagerfeld, Yves Saint Laurent…
 
În 1967, iconica actriță Brigitte Bardot avea să poarte jacheta Ussaro, creată de Renoma, la întâlnirea sa cu  Generalul de Gaulle, la Palatul Elysée.
 
GÉNÉRATION RENOMA / GENERAȚIA RENOMA este documentarul care vorbește despre cei doi designeri francezi și revoluția codurilor vestimentare inițiată de ei și care a influențat o întreagă generație. În seara aceasta, de la 19:40, la TV5MONDE. Realizator: Jacques Pessis (Franța, 2014)
 
Detalii despre emisiune, fotografii și video, aici.
 
De la 20:30, PACO RABANNE, MODE RÉVOLUTIONNAIRE. Ne aflăm la „capătul lumii'', „penn ar bed'' în bretonă; iar prin față ni se perindă imagini de natură sălbatică şi originală. O întâlnire cu Paco Rabanne, creatorul de modă mitic şi mistic, în casa lui retrasă din Portsall. Artistul povesteşte despre cariera sa şi despre misterul legat de numele pe care îl poartă.
 
Regia: Mutti Anthony, Marie-Martine Floriant (Franţa, 2014)
---
În ianuarie, TV5MONDE vă poartă direct în inima designului franțuzesc de lux. Descoperiți creații unice ale bijutierilor celebri și ale creatorilor de modă artizani, realizate manual, de-a lungul timpului.
 
Prin intermediul emisiunilor GÉNÉRATION RENOMA; PACO RABANNE, MODE RÉVOLUTIONNAIRE; TENDANCE XXI; și #VERSIONFRANÇAISE trăiți momente din culisele istoriei stilului francez, de la începuturi până azi.
 
Pentru a vedea programul și detalii despre documentarele de modă, stil și design ale lunii ianuarie, vizitați site-ul TV5MONDE România (europe.tv5monde.com/ro).

0 comentarii: