Cocktail Cuba. Paradoxuri si contraste | povesti inedited aduse de Florin Tudosa, calator



Cocktail Cuba. Paradoxuri si contraste | povesti inedite cu Florin Tudosa, calator
16 ianuarie 2017, orele 19.00, la Journey Pub (str. George Enescu nr. 25, chiar in Piata Romana)
FB event: https://www.facebook.com/events/1821019944835058/
* Participarea la eveniment se face cu intrare libera, in limita a 100 de locuri. Este recomandata rezervarea unui loc printr-un scurt apel telefonic la numarul: 0752 285 286.

____Florin Tudosa  controlor de trafic aerian, jurnalist. Calator____
“Cuba, noiembrie 2016. Despre asta as vrea sa vorbim luni seara. Am petrecut 12 zile in Cuba, atat pe traseele turistice, cat si in afara lor sau mai ales in afara lor!

Traseul: Havana- Varadero- Trinidad (patrimoniul UNESCO) – Cienfuegos – Vinales (Patrimoniul UNESCO).

Am vazut diferenta intre Cuba turistica, in care ajungi sa cheltui in jur de 100-150 euro/zi ca la Amsterdam si Cuba celor care traiesc cu salariu de 20-30 dolari/luna.

O sa va povestesc despre Cuba contrastelor - in care alimentele de baza sunt distribuite pe cartela, dar in care totodata esti invitat acasa la gazde sa mananci creveti si lobster; despre efectele embargoului american asupra tarii si despre cum guvernul socialist se foloseste de acest pretext pentru a justifica falimentul generalizat al industriei.

Un alt contrast caracteristic este al Americii si americanilor - dusmanii cei rai - dar care totodata sunt bineveniti in tara - aducatori de dolari. 

Veti fi surprinsi sa descoperiti asemanarile si diferentele Cubei de astazi cu Romania de prin 1985-88, cu pionieri la parada Zilei Armatei, cu responsabili cu propaganda din fiecare cartier, etc.
Completez povestile cu o serie larga de fotografii care surprind frumusetile acestei tari, locurile turistice care merita vizitate si admirate, munti, plaje, atractii locale, etc.

Dar va voi povesti si despre:
-        Lucruri practice, utile de stiut daca esti turist “explorator”;
-        Greseli de evitat in turismul pe cont propriu;
-        Putina istorie recenta – victoria Revolutiei, prezenta rusa, alungarea americanilor;
-       Sistemul celor doua monede nationale Cuban Pesos si Pesos Convertible (CUP si CUC); 
-        Eroismul lui Fidel in lupta impotriva americanilor;
-        Alte figuri ale Revolutiei –Che Guevara si Camillo Cienfuegos;
-        Locuri de vizitat vs. Locuri de evitat;
-        Contrastul dintre turistii “grup organizat” si cei de la “liber alese”;
-        Cum poti sa iei masa cu 13 Euro sau 2 Euro si unde gasesti inghetata de 16 centi sau armonia preturilor “de stat” cu cele la liber si cele pentru turisti. Magazinele mono produse;
-        Propaganda in afise si imagini;
-        Locurile dragi lui Hemingway;
-        Muzica live.

Nu o sa ne plictisim cu povesti despre adevarate personaje de care am dat in Cuba: barcagiul cel istet, Liuba, Mosul, Irina, Felicia, olandezii nauci, ghidul biciclist, Elena si Elio. Si bineinteles povestea masinilor din anii 40-50 sau 70-80 aflate in circulatie in prezent - singurele la care populatia are acces - si cele noi… ale guvernului. 

Va astept, luni seara, 16 ianuarie 2017, la Journey Pub! 

Viva Cuba! “ 

Participarea la eveniment se face cu intrare libera, in limita a 100 de locuri. Este recomandata rezervarea unui loc printr-un scurt apel telefonic la numarul: 0752 285 286. 

Parteneri media: Radio Romania Cultural – Orasul Vorbeste, Radio Guerrilla, RomaniaPozitiva.ro, Filme-carti.ro, Gratuitor.ro, Bookblog.ro, UrbanThings.ro

0 comentarii: