Atelier "Hai sa ne jucam cu emotiile - modulul 2"

Seria atelierelor “Hai sa ne jucam cu emotiile” continua!
Modulul 2: Cum ma vad eu pe mine si cum ma vad ceilalti?

Atelierul se adreseaza copiilor cu varste intre 4 si 8 ani.

Obiective:
-Dezvoltarea capacitatii de autocunoastere si comunicare eficienta;
-Constientizarea si integrarea emotiilor pricipale cu care ne confruntam in viata noastra de zi cu zi;
-Gestionarea eficienta a relatiilor cu cei din jurul meu;
-Cunoasterea propriilor drepturi dar si a responsabilitatilor pe care le am in mediul social;
-Incurajarea exprimarii a ceea ce simt!;
-Cresterea increderii in sine;
-Sa invete sa perceapa realist imaginea de sine;
-Sa-si dezvolte increderea in fortele proprii.
-Instinctul de a presevera atunci cand lucrurile nu merg asa cum ne dorim.

Imaginea de sine este felul in care te percepi in imaginatia ta. Imaginea de sine reprezinta modul in care ne percepem propriile caracteristici fizice, emotionale, cognitive, sociale si spirituale. Cu alte cuvinte, reprezinta o parere personala despre noi insine, o parere personala despre ce fel de persoana suntem. Insa ceea ce simti legat de tine, influenteaza ceea ce simt ceilalti despre tine. Acesta este mecanismul prin care le arati celorlalti oameni cum sa se comporte cu tine. Ei raspund, poate inconstient, limbajului corpului tau, tonului vocii tale, gesturilor si semnalelor emotionale pe care le transmiti. Pentru oamenii cu care interactioneaza copiii nostri, de varsta egala sau nu, felul in care copiii se comporta, atitudinea lor drespre sine, parerea lor despre ei, inseamna indicii despre cum sa fie abordati. Daca se iau in serios, si ceilalti ii vor lua in serios si invers. Daca se plac, si ceilati ii vor placea. Daca nu sunt siguri pe ei, nu se vor baza nici ceilalti pe ei.

“Le arati oamenilor in mod constant cum sa se comporte cu tine prin felul in care te comporti tu cu tine insuti.” (Paul McKenna)


Astfel, modulul 2 al atelierului HAI SA NE JUCAM CU EMOTIILE a ajuns la constientizarea si integrarea propriei imagini de sine si a consecintelor ei asupra mediului inconjurator, asadar ne vom concentra atentia pe CUM MA VAD EU SI CUM MA PERCEP CEILALTI. In timpul petrecut impreuna, vom lua contact cu tot soiul de situatii practice, pentru ca numai experimentand invatam cel mai bine, asa cum ne-am obisnuit deja. De data asta vom experimenta prin cat se poate de multe tehnici de joc si tehnici creative, cum se reflecta acel “cum ma vad eu” in perceptia celorlalti.


Atelierul “Hai sa ne jucam cu emotiile!”, asa cum deja v-am obisnuit, se adreseaza si parintilor si celor care se implica activ in cresterea si educarea copiilor, pentru ca lor le revine continuarea a ceea ce noi am inceput, acasa impreuna cu copiii. Parintii vor primi la finalul atelierului o prezentare a ceea ce s-a facut in cadrul orelor de lucru, poze de la activitate insotite de feed-back-uri personalizate si indrumari pentru a putea continua “joaca” acasa impreuna cu copiii.

Costului atelierului: 60 de lei / participant
Facilitator: Psiholog Ana Petrescu 

 
Important: Deoarece numarul de locuri este limitat, vă rugăm să confirmați participarea la 0731.527.333 sau prin mesaj privat.

0 comentarii: