Alma Negra (CH) / Karpov not Kasparov (live) - 28 ianuarie

Alma Negra
Made in Cabo Verde, Dario Rosa și Dersu Figueira au o abordare pan-globală asupra muzicii de dans, în care rădacinile tradiționale integrează organic muzica electronică. Baza stilului lor compresiv, cosmic tropical, constă în îmbinarea percuțiilor brute și a synth-urilor nebune (funana, maloya, gwo ka) de carnaval insular cu permutațiie de club afro house și techno. Orientarea lor creativă lasă deoparte soluțiile facile și da nastere unei muzici traditionale moderne, by default originală. 

Fie ca producători sau DJ, cei doi formează colectivul Alma Negra (Basel) împreună cu Diego Figueira & Miajica, și au release-uri la Sofrito, Basic Fingers, Highlife sau Hot Casa. Nuanța europeană de diggeri încercați în acest melting pot de ritmuri, stiluri și skill-uri intervine în doze subtile ce însinuează fluent influențe orientale, latin jazz, funk & soul, muzică braziliana, cubaneză și africană într-un sound electronic brut, vital și euforizant.

Alma Negra livrează prin seri de club, producții proprii, edit-uri și mix-uri, o muzică de dans actuală - irezistibilă și energică, susținută și promovată imediat de nume ca Nightmares on Wax, Gilles Peterson, Ben UFO, Osunlade, Jermey Sole, Axel Boman, Joy Orbison, Acid Pauli, Tim Sweeney, Four Tet. Set-uriile lor organice transcend prin personalitate limitele unei seri tribale obișnuite, confirmând ca Alma Negra sunt combo-ul tropical al momentului.

Dança!

Facebook: https://web.facebook.com/almanegramusic/
Discografie: https://www.discogs.com/artist/3572394-Alma-Negra-2
Soundcloud: https://soundcloud.com/almanegramusic

 
Karpov not Kasparov live
Semi-eroi ai scenei locale dar si neobositi turisti muzicali, Karpov not Kasparov si-au plimbat instrumentele de-a lungul si de-a latul Europei, performand in ultimii ani in locatii alternative din Berlin, Milano, Viena, Florenta, Hamburg, Basel, Torino, Brussels, Dusseldorf, Praga, Varsovia, Lille, Budapesta, Belgrad etc.
 
Cei doi artisti, Valeriu Borcos (voce, sintetizatoare) si Eduard Gabia (baterie) , au inceput sa compuna muzica pornind de la regulile si strategiile jocului de sah. Suna ca un demers complicat dar rezultatul este intotdeauna melodios, optimist si foarte dansant. Uneori se simt in muzica celor doi influente jazz, alteori se intrevad culori din folclorul oriental (pentru ca sahul vine din Orient) dar intotdeauna pulsul este alert si energic amintind cu nostalgie de sunetul disco analog al anilor 80. Si pentru ca nu se reduce totul numai la muzica, deseori la concertele Karpov not Kasparov se pot vedea numere de balet sau de dans contemporan, jocuri de sah pe scena sau filme mute vechi a caror coloana sonora este interpretata live de cei doi muzicieni.
 
Albumul de debut "Soundtrack for a Game of Chess" a fost nominalizat "Albumul Lunii" in revista Vice, declarat una dintre cele mai bune productii muzicale de Radio Romania Cultural si Radio Romania Libera si difuzat la postul de radio WFMU New York.
 
In 2015 albumul apare si pe vinil la casa de discuri berlineza PolychromeSounds.
 
Urmatoarea productie "The Vocal Edits" a fost lansata in 2016 la casa de discuri FiverHouse Records. A fost remarcata de Tsugi Magazine din Franta, declarata "Cel mai bun album romanesc 2016" de revista Scena 9 si "Probabil cel mai bun album de gen din ultimii 30 de ani (in Romania)" de jurnalistii muzicali de la Muzici&Faze.
 
Pe urmatorul vinyl al trupei, Gipsy Dark Remixes, apare un remix chiar al celor de la...Alma Negra, asa ca se anunta o noapte interesanta :)
 
http://www.knotk.com
https://www.facebook.com/KarpovNotKasparov/
http://dilemaveche.ro/sectiune/muzica/articol/identitate-nationala-pop
 
Suport local: Mango BangoTZUC
Event Facebook
Acces: 10 lei < 24:00 < 20 lei
In Front Control - Ground Control cu Leo

0 comentarii: