TRIP TALKS #26: Anzi. De la izvorul Amazonului până la Pacific



TRIP TALKS #26: Anzi. De la izvorul Amazonului până la Pacific | cu Marius Chivu, scriitor 

Luni, 5 decembrie 2016, de la orele 19.30, la Journey Pub (în Piața Romană, str. George Enescu nr. 25)

Ca să pleci la drum nu ai nevoie de aplicaţii, ai nevoie de aplecare. - Marius CHIVU  

FB: https://www.facebook.com/events/1815525035391583/
 
Încheiem anul 2016 cu o editie vocală din seria Trip Talks: contrar multor ediții de până acum, în care nu am avut invitați cu renume, VIPuri locale sau bloggeri celebrii, am ales ca evenimentul cu nr. 26 să salveze și în arhiva întâlnirilor de la Journey Pub o poveste prea frumoasă, care circulă la cald prin București, în ulima lună. Scriitorul și publicistul Marius Chivu e invitat la editia #26 Trip Talks să împărtășească despre experiența celor 3 săptămâni în Anzi: povestea trăită, scrisă și spusă cu tact și talent. 

* Intrarea la eveniment este liberă în limita a 100 de locuri. Rezervări: 0752 285 286  

______ Marius Chivu, scriitor_____
„Călătorim şi pentru a fi singuri, chiar dacă asta înseamnă singuri cu propria noastră lume. Planeta se învârte mai repede şi a devenit mai aglomerată, prin urmare mai familiară şi mai la îndemână decât oricând. Dar dacă-ţi doreşti cu adevărat, dacă eşti suficient de curios şi dispus să pleci pe bune, îmbrăţişând ocolurile şi nefamiliarul, vei descoperi că lumea are încă întinderi prea puţin bătute cu piciorul, colţuri ascunse, savori negustate, populaţii care vorbesc alte cuvinte şi care trăiesc într-un alt ritm, un alt timp, un alt fel de viaţă. E nevoie de un singur pas ca să pleci de undeva înspre altundeva. Uneori foarte departe.

Aveam în cap de multã vreme America de Sud și Peru, iar câteva nopţi de surfing pe Internet m-au ajutat să mă decid asupra unor obiective interesante şi, pe cât posibil, mai puţin turistice. În primul rând Machu Picchu, pentru care însă am ales cel mai lung şi mai dificil traseu: Choquequirao, despre care toată lumea spunea că e neatractiv pentru turismul de masă. În al doilea rând, dar, poate, cel mai important: Nevado Mismi (5597 m), muntele unde se află izvorul Amazonului.

Oamenii au călătorit şi au făcut marile descoperiri înainte de epoca digitală, folosind busole, hărţi incomplete şi propriile simţuri. Şi ce plăcere să foloseşti o hartă de hârtie! Fragilitatea ei, gestul amplu al desfăşurării, punerea degetului pe un punct minuscul şi exerciţiul imaginaţiei de a estima distanţele, de a completa tot ce nu se vede, de a „întrevedea" geografia reală, apoi momentul în care, ajuns în cele din urmă la destinaţie, locul căutat îşi etalează dimensiunile, întotdeauna surprinzătoare, sub privirea ta entuziastă! Ca să pleci la drum nu ai nevoie de aplicaţii, ai nevoie de aplecare."“ (Marius CHIVU)

CARTEA: http://www.humanitas.ro/humanitas/trei-s%C4%83pt%C4%83m%C3%A2ni-%C3%AEn-anzi

PARTENERI MEDIA: RRC – Orasul Vorbeste, Radio Guerrilla, RomaniaPozitiva.ro, Filme-carti.ro, Literaturapetocuri.ro, UrbanThings.ro, Bookblog.ro, Gratuitor.ro

0 comentarii: