Țestoasa Roșie - de vineri la cinema



Independența Film anunță ca în data de 16 decembrie 2016 se va lansa în cinematografele din România una dintre cele mai apreciate animații ale ultimilor ani: ȚESTOASA ROȘIE / LA TORTUE ROUGE, film de animație selecționat în secțiunea Un Certain Regard a Festivalului Internațional de Film de la Cannes de anul acesta și distins cu Premiul Special al Juriului.
Filmul va fi programat în prima săptămână în săli de cinema din 9 orașe: București:  Cinema City AFI Cotroceni, Cinema Elvira Popescu, Cinema Muzeul Țăranului, Grand Digiplex Băneasa, Happy Cinema Liberty Center; Bârlad: Cityplex; Brașov:  Cinema One; Buzău: Happy Cinema; Constanța: Cityplex; Cluj: Cinema Victoria; Focșani: Happy Cinema; Pitești: Cinema Trivale; Timișoara: Cinema City.
 
Cel mai important lungmetraj de animație al anului a deschis ediția din acest an a Festivalului Internațional de Animație Anim’est. Filmul este o co-producție Franța-Belgia-Japonia, în regia lui Michael Dudok de Wit, cel care deține în palmares premiile Oscar și BAFTA pentru Cel mai bun scurtmetraj de animaţie (Father and Daughter, 2000). ȚESTOASA ROȘIE / LA TORTUE ROUGE este lungmetrajul său de debut și urmărește firul momentelor marcante din viața unui om, din perspectiva unui bărbat care naufragiază pe o insulă tropicală populată de țestoase, crabi și păsări.
 
În România, lungmetrajul este distribuit de Independența Film.
 
Ţestoasa de mare e solitară, paşnică şi dispare perioade îndelungate în adâncurile oceanului infinit. Ne dă impresia că e nemuritoare. Culoarea roşu intens i se potriveşte şi o face să fie mai vizibilă. Ne-am gândit mult până unde să păstrăm misterul. În filmele marca Ghibli, de exemplu, cred că misterul are un rol bine folosit. Desigur că misterul poate fi fantastic, dar nu trebuie să mergem atât de departe încât să-l deconecteze pe spectator de la poveste. E nevoie de subtilitate... Şi asta, fără cuvinte, pentru că filmul nu are dialoguri. E atât de simplu să exprimi idei prin intermediul replicilor, dar sunt şi alte căi de a o face, desigur. Mă gândesc mai ales la comportamentul personajelor, la muzică şi la montaj. Iar în absenţa dialogului, sunetul respiraţiei personajelor devine mai expresiv. “ - Michael Dudok de Wit
 
Site oficial: www.independentafilm.ro
Facebook: https://www.facebook.com/Independenta.Film97 si bit.ly/ȚestoasaRoșie
Youtube trailer : https://youtu.be/X2-g2XZ_6Mw

0 comentarii: