#EMOJIPLAY de Gigi Căciuleanu, la Teatrul Excelsior



Teatrul Excelsior prezintă cea mai nouă premieră - #EMOJIPLAY, un spectacol de teatru ce aduce în prim plan transformarea comunicării clasice într-un cumul de semne universal reconscibile. Avanpremiera va avea loc pe 13 decembrie, iar premiera oficială pe 14 decembrie în Sala Mare a Teatrului EXCELSIOR.
 
Ce au în comun teatrul coregrafic și limbajul Emoji? Ambele sunt coduri care traduc cuvinte (stări, acțiuni, emoții) transpunându-le în imagini sugestive și expresive, recodificând și concentrând emoțiile în imagini stilizate. Într-o lume dominată tot mai mult de emoticoane și instrumente de comunicare tot mai sofisticate, Gigi Căciuleanu a creat un spectacol de teatrul coregrafic în care îmbină în mod aparent ludic un limbaj tri-dimensional (cel al dansActorilor) cu vizuala şi strania lume bi-dimensională a acestor metafore numite emoji.
 
S-ar putea ca vorba scrisă să dispară! şi odată cu aceasta şi mecanismele gramaticale de combinare lirerarà a cuvintelor? Iar cărţile (sau mai bine zis ecranele noastre) sa înceapă să semene din ce în ce mai mult cu pereţii piramidelor pline de ideograme părând naive dar cu atît mai codificate si cu multiple semnificaţii, cu cît mai sofisticate cu atît mai ascunse. Ajunge-vom oare, mai curând decât o bănuim, să nu comunicăm decât prin acest fel de imagini, să scriem numai prin semne, ca să uitam până la urmă de existenţa literelor şi a sintaxei? Viitorul apropiat să se închidă oare bucla înspre îndepărtata antichitate ca să nu mai  comunicăm decât prin hieroglife, aidoma celor de pe pereţii din piramidele foarte anticulului Egipt? Să nu mai citim ci, mai degrabă să descifrăm? (Gigi Căciuleanu)
 
DansActorii spectacolului sunt Ana Vișan, Irina Strungăreanu, Adrian Nour, Alex Călin în alternanță cu Bianca Bor și Vlad Troncea. Echipa de producție este formată din Lelia Marcu-Vladu (asistentă coregrafie), Les Ateliers Nomad (scenografie video și animație), Pro - DJ Event (coloana sonoră), Corina Boboc (costume), Cristian Petru Șimon și Andrei Ștefan Florea (light design), Petru Roșu (consultant).
 
Spectacolul este o producție a Teatrului EXCELSIOR în parteneriat cu „Gigi Căciuleanu Romania Dance Company”.
 
Primele reprezentații pentru public vor avea loc pe datele 12 și 16 decembrie, iar biletele se pot achiziționa atât online, de pe site-ul bilet.ro, cât și de la casa de bilete a Teatrului EXCELSIOR. Mai multe detalii şi noutăţi despre spectacolele şi programele Teatrului EXCELSIOR sunt disponibile pe site-ul teatrul-excelsior.ro.

0 comentarii: