Expoziție Cinema / Teatrul de vară Capitol la ARCUB



În perioada 23 – 30 Noiembrie la ARCUB din Gabroveni (Str. Lipscani, nr. 84-90) are loc expoziția-concluzie a evenimentelor organizate de Save or Cancel la Cinema \ Teatrul de vară Capitol în vara acestui an. Expoziția poate fi vizitată timp de o săptămână în intervalul orar 14:00 – 22:00.
 
În cadrul expoziției, publicul poate răsfoi în premieră noul booklet Cinema \ Teatrul de vară Capitol, un video-concluzie prezintă cele mai importante momente de la cele șase evenimente organizate în această vară. Pot fi vizionate posterele realizate de Atelierul de serigrafie de pe lângă Librăria Jumătatea Plină și reinterpretate de artiștii invitați și publicul proiectului, exprimând idei despre posibilele scenarii în care  Cinema \ Teatrul de vară Capitol se poate schimba. Viziunea pentru viitor Save or Cancel asupra teatrului și un studiu istoric aduc argumente pentru transformarea acestui monument într-un hub cultural.
 
Între 11 August și 17 Septembrie 2016, Save or Cancel a condus o campanie de conștientizare și sensibilizare a patrimoniului național prin care se dorește revitalizarea Cinema \ Teatru de Vară Capitol sub forma unui hub cultural independent. Campania urmărește conștientizarea potențialului cultural și educațional al tuturor spațiilor de acest tip din București și implicarea artiștilor și organizatorilor de evenimente culturale în cadrul unor proiecte trans-sectoriale, colaborative ample.
 
Teatrul de vară Capitol (str. Constantin Mille, nr. 13) este dispus într-o zonă recunoscută pentru activități creative și este un monument de patrimoniu național: În anul 1916, arhitectul Nicolae Nenciulescu a realizat în stil eclectic Cinema \ Teatrul de vară Capitol iar în 1938 arhitecta Henrieta Delavrancea a refăcut fațada de pe bulevardul Elisabeta și foyerul în stil modernist. Teatrul este un simbol la nivelul comunității locale și este capabil de conexiuni în rețea cu alte huburi independente. Monumentul este reintrodus în circuitul public prin reinterpretări democratice ale spațiului urban ca spaţiu cultural, explorând legături între artă, natură și oraș.
 
Nevoia acută de spații independente dedicate culturii este demonstrată de existența numeroșilor artiști și promotori ai artei care aplică pentru finanțări sau inițiază activități auto-finanțate și de recenta închidere a majorității spațiilor culturale din clădiri cu risc seismic, în special cinematografele și galeriile de artă.
 
RVSP: Facebook event.
 
Organizator: Save or Cancel
Parteneri instituționali: ARCUB, Primaria Municipiului Bucuresti
Parteneri: Teatrul Mic, Palatul Universul, Revista Zeppelin, FEEDER.ro, Dizainăr, RIZI, Asociația Jumătatea Plină

0 comentarii: