Thurston Moore (Sonic Youth), The KVB si Hidden Orchestra - live la Bucuresti, saptamana aceasta!

Figură emblematică a muzicii rock alternative, artistul american Thurston Moore (Sonic Youth) va concerta, în premieră la București, miercuri 12 octombrie, după ora 20, în cadrul seriei de evenimente Control 8 (12-15 octombrie), cu ocazia aniversării a opt ani de Control Club – unul din cele mai importante cluburi live underground autohtone. În deschidere, duo-ul shoegaze britanic The KVB.

Seria de concerte aniversare continuă joi 13 octombrie, după ora 20, cu Hidden Orchestra. Biletele sunt disponibile online, pe Eventbook.ro


Cunoscut drept compozitor, chitarist și lider al formației Sonic Youth, Thurston Moore este una din cele mai influente personalități ale scenei alternative, încă de la începuturile sale, când termenul alternativ definea orice gen de muzică ce sfida conveționalul. Ca fondator Sonic Youth, acesta a demonstrat unei generații întregi valoarea sub-genului experimental, în muzica rock. De la influența asupra unor trupe ca Nirvana, până la includerea albumului Daydream Nation în arhiva muzicală a Bibliotecii Congresului SUA, în 2006, rolul formației Sonic Youth în istoria rock-ului nu poate fi ignorat.  

După aproape cinci decenii de activitate, Thurston Moore este la fel de experimental și noise, la fel de sensibil și melodic. Artistul va concerta la București cu Thurston Moore Band – formată din James Sedwards (Nought) la chitară, Deborah Googe (My Bloody Valentine) la bass și Jeremy Dolton la tobe – alături de care a lansat, în 2014, albumul The Best Day.


His innovative playing seems as intuitive as breathing – The Guardian His latest material is as eminently powerful as his band’s beastly sonic bond - NME
http://thurstonmoore.com
Thurston Moore – Live on KEXP https://youtu.be/O5kP-lRh7qw 


Înființat în 2010, la Londra, de Nicholas Wood și Kat Day, duo-ul britanic The KVB se remarcă prin stilul shoegaze cu reverb și producția electronică, minimalistă, pentru a crea un sound delicat și efemer. Trupa are în palmares nu mai puțin de șapte albume, la realizarea cărora au colaborat cu nume mari, ca Anton Newcombe (Brian Jonestown Massacre), Joe Dilworth (Stereolab) sau Geoff Barrow (Portishead).

Recent, The KVB s-au relocat la Berlin, iar cel mai recent album, Of Desire (Invada, 2016), este rezultatul tranziției către un sound minimal art wave, matur și inovator.


Of Desire is the KVB's most widescreen statement to date and one that blends cinematic sweeps with the post-punk sensibilities of Joy Division at their most glacial and The Cure at the height of their early 80s lysergic anguish. - The Quietus
http://www.thekvb.co.uk
The KVB – Never Enough https://youtu.be/1JeNz3s4GVI

Control 8 Day 1 – Facebook event: http://www.facebook.com/events/303221833384148
Bilete: https://eventbook.ro/music/bilete-control-8-4-day-1-thurston-moore-the-kvb 


O orchestră imaginară, asamblată în studio de compozitorul și producătorul britanic Joe Acheson, din înregistrări separate ale unor muzicieni din diferite zone şi curente, proiectul Hidden Orchestra vine cu un sound complex, cu texturi orchestrale dark, cu înregistrări de pe teren, cu bas și straturi de percuţie. Albumele Night Walks (2010) și Archipelago (2012) s-au bucurat de aprecierile criticilor și publicului deopotrivă – de la lansarea acestora, trupa a susținut peste 250 de concerte, în 30 de țări.
Atmosfera inedită Hidden Orchestra va fi recreată live, joi 13 octombrie, pe scena din Control Club, de Joe Acheson (chitară bas și electronice), Poppy Ackroyd (pian și vioară), Jamie Graham (tobe) și Tim Lane (tobe și trombon).


http://www.hiddenorchestra.com

Hidden Orchestra – live https://youtu.be/bcE4EaAJr_8


După concert, petrecerea continuă cu Hot Chip (DJ set). Facebook event: http://www.facebook.com/events/161310644323482 Bilete: https://eventbook.ro/music/bilete-control-8-4-day-2-hidden-orchestra-hot-chip-dj-set

Concertele Thurston Moore / The KVB și Hidden Orchestra, din cadrul Control 8, sunt organizate de Control Club, cu sprijinul OneDay.

Control 8 Facebook event: http://www.facebook.com/events/440304509426742

Biletele pentru evenimentele Control 8 se pot achiziționa în avans, la prețul de 100 de lei (4-Day pass) sau 50 lei (Ziua 1) și 50 lei (Ziua 2) online, prin Eventbook.ro (https://eventbook.ro/program/control-8) sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4) și librăriile partenere Eventbook: http://eventbook.ro/partners

0 comentarii: