Modificare program concert ELEVATION feat. Lucian Ban: “Songs from Afar”



Marți, 11 octombrie, Sala Radio din București va găzdui un concert extraordinar, în care jazz-ul modern se întâlnește cu muzica tradițională, pentru a crea un eveniment special - ELEVATION feat. Lucian Ban: “Songs from Afar”.

Organizatorii anunță modificări în programul concertului, survenite din motive logistice. Astfel, porțile Sălii Radio se vor deschide la ora 20.00, concertul urmând să înceapă la ora 20.30.

Biletele pentru acest eveniment costă incepand cu 80 lei în funcție de poziționarea în sală și mai pot fi cumpărate, în număr limitat, din reţelele Eventim.ro, Bilete.ro și IaBilet.ro.

Despre concert
Cu “Songs from Afar”, pianistul de oridine română naturalizat american Lucian Ban a creat unul dintre acele albume speciale, care apar arareori dar marchează ascultătorul prin autenticitate. Titlul face aluzie la rădăcinile culturale românești ale lui Ban și în special la Transilvania, tărâm care este departe (“far”), atât în plan fizic, cât ți temporal, creând o punte către cântecele tradiționale din această zonă.

Lucian Ban combină trecutul cultural străvechi cu multe idiomuri ale limabjului modern al jazzului, creând ceva foarte personal, bazat pe amintiri, nostalgii şi reflexe muzicale din Transilvania natală.

Prestigiosul New York Times, foarte selectiv în ceea ce privește recomandările de evenimente, a scris despre concertul de lansare al albumului, din New York: 

Pianistul  Lucian Ban și-a lansat noul album Songs From Afar, care onorează muzica tradițională din Transilvania, urmărind simultan un ideal de jazz modern. Partenerul său principal de pe album este Mat Maneri (violă), căruia i se alături saxofonistul Abraham Burton, basistul John Hébert și percuționistul Eric McPherson.

Quartetul din New York ELEVATION îi adduce pe scena Sălii Radio, alături de Lucian Ban, pe saxofonistul Abraham Burton, basistul John Herbert și bateristul Eric McPherson, individualități muzicale binecunoscute, care împreună preiau şi dezvoltă în cel mai contemporan mod cu putinţă elementele de muzică tradițională transilvăneană. Pentru o notă de autenticitate remarcabilă, iluștrii muzicieni îl au ca invitat şi pe Gavril Ţărmure, vocea albumului, în două cântece transilvănene - de nuntă şi de jale.


Această chimie, susținută de o profundă legătură a comunicării, va fi evidentă încă de la prima piesă “Transylvanian Sorrow Song/Cântec de jale transilvan”, unde acordurile tânguitoare de pian vor face punte către extrem de emoționanta interpretare a lui Gavril Țărmure.

Nu întâmplător cotat - în premieră pentru un artist român - cu cinci stele din partea foarte cunoscutei reviste de jazz DownBeat Magazine, “Songs From Afar” este un triumf al comunicării emoționale și muzicale și nu trebuie ratat.

Bilete
Biletele pentru acest eveniment costă incepand cu 80 lei în funcție de poziționarea în sală și pot fi cumpărate din reţelele Eventim.ro, Bilete.ro și IaBilet.ro.

Facebook Event:
https://www.facebook.com/events/1270673182977899/

Video:
https://www.youtube.com/watch?v=24L8nIf_1Bg

Evenimentul ELEVATION feat. Lucian Ban: “Songs from Afar” face parte din seria de concerte Jazz Syndicate Live Sessions, unde anul acesta vor mai concerta:

* JACK DeJOHNETTE TRIO feat. RAVI COLTRANE - 03 Noiembrie, Sala Radio

Organizator: Jazz Syndicate Live Sessions
Eveniment recomandat de MAGIC FM

0 comentarii: