Jack DeJohnette Trio feat. Ravi Coltrane, la Sala Radio

Jazz Syndicate Live Sessions prezinta, in data de 3 noiembrie, la Sala Radio din Bucuresti, un concert sustinut de legendarul Jack DeJohnette, alaturi de Ravi Coltrane si Matt Garrison.
 
Acum douazeci de ani, Jack DeJohnette i-a reunit pentru prima data pe scena pe saxofonistul Ravi Coltrane si basistul Matthew Garrison, pentru a canta muzica lui John Coltrane la Muzeul Brooklyn, in New York. Aceasta configuratie de importanta istorica a fost revitalizata si va porni din nou la drum in sezonul 2016-2017. Reprezentand linia de prestigiu a unor mari familii ale Jazz-ului, Jack DeJohnette, Ravi Coltrane si Matt Garrison exploreaza improvizatii deschise, precum si propriile lor compozitii.
 
Intr-o cariera care se intinde pe mai bine de cinci decenii si include colaborari cu unele dintre cele mai emblematice figuri din Jazz-ul modern, castigatorul Premiului Grammy Jack DeJohnette si-a stabilit o reputatie incontestabila ca fiind unul dintre cei mai mari tobosari din istoria genului. Lista colaborarilor de-a lungul carierei sale include nume de legenda: John Coltrane, Miles Davis, Ornette Coleman, Sonny Rollins, Thelonious Monk, Bill Evans, Stan Getz, Keith Jarrett, Chet Baker, George Benson, Stanley Turrentine, Herbie Hancock, Dave Holland, Joe Henderson, Freddie Hubbard, Betty Carter si multi altii. De-a lungul carierei, el a dezvoltat o versatilitate care i-a permis sa abordeze cu usurinta diverse genuri, precum hard bop, R&B, world music, avant-garde sau orice alt stil care a aparut in ultima jumatate de secol.
 
De mic copil, am ascultat toate tipurile de muzica si nu le-am impartit niciodata pe categorii, spune artistul. Am luat lectii de pian si am ascultat opera, country si western music, rhythm and blues, swing, jazz, indiferent. Pentru mine, totul a fost muzica si totul a fost excelent. Am pastrat acest sentiment despre muzica, despre toate genurile muzicale si l-am pastrat cu mine oricand si oriunde. Am avut aceasta convingere, in ciuda tendintei actuale de a incerca sa categorisesti oamenii si muzica, continua acesta.

In ciuda tuturor premiilor si distinctiilor, DeJohnette continua sa considere procesul creativ ca fiind principala sa prioritate.

 
O alta legenda care va urca pe scena Salii Radio este Ravi Coltrane, fiul inegalabilului John Coltrane, al carui precedent concert de la Bucuresti a fost sold out.
 
Instrumentist la saxofon tenor şi saxofon sopran, şef de formaţie şi compozitor, Ravi Coltrane este estimat printre cei mai de seama improvizatori ai momentului din generaţia medie a muzicienilor americani de gen.
 
Acesta s-a impus pe scena de jazz mai ales prin merite proprii si un talent iesit din comun, dar in mod cert a contat si faptul ca este cel de al doilea fiu (celalalt fiind Oran Coltrane, de asemenea saxofonist) al veritabilului gigant al jazz-ului anilor ’50 – ’60 din veacul trecut, John Coltrane (1926-1967) şi al apreciatei pianiste şi organiste Alice Coltrane (1937-2007).
 
Jack DeJohnette Trio inseamna:
Jack DeJohnette - baterie; Ravi Coltrane - saxofon tenor/sopran; Matt Garrison – bas.
 
Bilete
Biletele pentru acest eveniment pot fi cumparate din reţelele Eventim.ro, Bilete.ro si IaBilet.ro.
 
Facebook Event:https://www.facebook.com/events/736129749821809/

Organizator: Jazz Syndicate Live SessionsEveniment recomandat de MAGIC FM

0 comentarii: