Elena Mîndru & Jyväskylä Big Band feat. Tuomas J. Turunen în turneu în România



Unul dintre cele cunoscute big band-uri de jazz din Finlanda, alături de cântăreața de jazz Elena Mîndru și pianistul Tuomas J. Turunen se vor afla în turneu în România în luna septembrie. Turneul lor include 4 orașe:
15.9 Cluj-Napoca, ora 20, Casa de Cultură a Studenților
16.9 Bistrița, ora 19, Centrul Cultural Municipal Bistrița
17.9 Târgu Mureș, ora 19, Palatul Culturii
21.9 București, ora 21, Bucharest Jazz Festival, Piața George Enescu
 
JYVÄSKYLÄ BIG BAND este în prezent unul dintre cele mai active grupuri de jazz existente. Cu un repertoriu versatil, specializat în muzica contemporană de big band și o istorie de câteva decenii, a fost înființat în Finlanda în anii ’70, aduc astăzi în atenția publicului noutățiile din muzica jazz prin proiectul lor Ensikäsityksiä, axat pe concerte inovatoare și compoziții interpretate în premieră, comandate de către Uniunea Compozitorilor din Finlanda (Teosto) de la soliștii Elena Mîndru și Tuomas J. Turunen special pentru acest proiect și big band.
Pagina Facebook JBB
 
ELENA MÎNDRU reprezintă cu onoare pe scene internaționale generația română de tineri muzicieni de jazz. Plecată de pe băncile Academiei de Muzică din Cluj, actualmente doctorandă în cadrul Departamentului de Jazz al Sibelius Academy din Helsinki, Elena a câștigat numeroase premii la festivaluri de jazz din Europa și semnează până în prezent compoziția și vocea celor 3 albume (Romanian Christmas Stories, Evening in Romania, Quartphonic) lansate.
http://www.elenamindru.com
 
TUOMAS JUHANI TURUNEN este pianist și compozitor finlandez, rezident în Helsinki. Muzicianul și-a început studiile la renumita instituție Sibelius Academy, departamentul de jazz, în 2005. Printre profesorii care l-au îndrumat au fost artiști precum Jarmo Savolainen, Jukkis Uotila, Jim Beard și Seppo Kantonen. În ultimii ani din cariera sa, Tuomas J. Turunen activează ca pianist în diverse formații, de la formule de duo până la big band-uri care au susținut concerte atât în Finlanda, cât și în Europa. De asemenea, pianistul a compus și orchestrat lucrări pentru big band sau ansambluri camerale de jazz (combo). Printre cele mai active proiecte ale sale sunt Tribute to Ella, Elena & The Rom Ensemble, Nina Mya, The Fifth Avenue și The Finnish Airforce Big Band.
http://www.tuomasjuhaniturunen.com
 
Video> https://www.youtube.com/watch?v=P8ShVsPdXdY

0 comentarii: