Festivalul International de Teatru Independent de Comedie Comic 7 B va avea loc la Buzau



În perioada 3-9 octombrie, la Buzău se va desfășura Festivalul Internațional de Teatru Independent de Comedie Comic 7 B. Timp de șapte zile, festivalul va aduce pe scenă mai mult de 15 spectacole de teatru și improvizație din România și din străinătate, improvizație pentru copii, ateliere de actorie, expoziții și alte evenimente la care buzoienii sunt așteptați.
 
Festivalul Comic 7 B este organizat după conceptul creat de actorul Cristi Martin în colaborare cu actorul Iulian Ilinca, cei doi fiind parte din echipa care s-a ocupat de selecția spectacolelor din festival. Comic 7 B se desfășoară în sistem competițional și are două secțiuni: de comedie și de improvizatie, două componente dintre cele mai puternice și cu o dezvoltare vertiginoasă ale artei spectacolului, la nivel internațional, precum și în România.
 
Câștigătorii celor două secțiuni vor fi deciși de jurii formate din profesioniști ai scenei, actori, regizori, producători de teatru, profesori de actorie și improvizație, printre care actorul și profesorul Radu Gabriel, actorul, regizorul și producătorul Vlad Zamfirescu, actrița și profesoara Victoria Dicu, actorul Cătălin Neamțu, actrița și profesoara Mihaela Sârbu.
 
Cristi Martin, organizator: ”Festivalul a fost creat din dorința de a le oferi și buzoienilor ocazia de a savura spectacole de comedie excelente, produse independent, pentru că acest gen de producție este printre cele mai importante la nivel internațional, iar în România este, practic, direcția cu cea mai puternică dezvoltare din zona artei actorului. Pe de altă parte, improvizația va fi locul unde publicul buzoian va putea interacționa direct cu actorii de pe scenă, ba chiar va putea fi pe scenă, lângă ei. Buzăul merită să fie gazda cât mai multor evenimente de artă și cultură și ne dorim să contribuim la această deschidere. Mai mult, am invitat în festival actori și regizori buzoieni pe care publicul de aici nu are ocazia de a-i vedea foarte des.”
 
Publicul buzoian și nu numai va putea vedea o serie de spectacole deosebite din România, Marea Britanie și Republica Moldova, cu montări originale ale unor piese clasice și moderne, cu distribuții în care apar nume foarte cunoscute ale scenei, precum și tineri actori foarte talentați.
 
”Ne bucură faptul că și Buzăul începe să fie un punct de reper pe harta iubitorilor de cultură, în general, și de teatru, în special. Este o oportunitate pentru publicul buzoian de a urmări și altfel de reprezentații, de a-și extinde orizontul cultural. În același timp, acest festival dă posibilitatea județului Buzău de a primi oaspeți atât din țară, cât și din străinătate, oaspeți care să descopere povești și locuri cu adevărat interesante și care să revină”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.
 
 
Spectacolele de teatru se vor juca la sala Teatrului George Ciprian și vor avea loc în fiecare seară câte două piese, începând cu ora 18.00, iar show-urile de improvizație se vor juca la sala Consiliului Județean Buzău, începând cu ora 19.30.
 
Biletele vor fi disponibile începând cu data de 5 septembrie și se vor găsi la casa de bilete a Teatrului George Ciprian, la magazinele Hi-Hii (din Mall Aurora și str. Cuza Vodă), la O’Brothers Pub, precum și prin rezervare la numărul de telefon 0723429264.
 
Comic 7 B promovează producțiile independente de calitate, create în afara tiparelor clasice, umorul de excepție, manifestările artistice interdisciplinare – pe scurt, conceptul de artă modernă deschisă unui public cât mai larg, pe care dorește să îl apropie de aceste manifestări. 
 
Toate informațiile despre program, artiști, actualizări și alte detalii se găsesc pe site-ul www.comic7b.ro, precum și pe pagina de Facebook a festivalului, https://www.facebook.com/comic7b/
 
Festivalul Internațional de Teatru Independent de Comedie Comic 7 B este organizat de Asociația Bulevardul Culturii, în parteneriat cu Consiliul Județean Buzău și cu susținerea Teatrului George Ciprian Buzău și a Primăriei Buzău.
Parteneri: Adrenalitera, O’Brothers Pub Buzău

0 comentarii: