Make a Point intră în vacanță

Începând cu săptămâna aceasta Make a Point își ia o scurtă vacanță, dar asta numai pentru a avea mai mult timp pentru a pregăti o nouă serie de evenimente.

Sezonul acesta v-am provocat la 20 de seri săptămânale de film, uneori cu teme politice sau sociale, alteori poetice, experimentale sau secrete. Am descoperit împreună autori tineri, aflați la început de drum, am declanșat discuții despre rolul revoluțiilor și responsabilizarea societății civile, despre etică și mass-media, despre comunități, grupuri de inițiativă și impactul lor, atât pe plan local, cît și internațional.

Pentru că aceste subiecte reprezintă un interes real pentru echipa noastră, nu ne-am rezumat numai la punerea lor în discuție prin intermediul proiecțiilor de film, ci ne-am continuat participarea activă prin implicarea în consultările ministerale privind reactivarea spațiilor neutilizate din București și din țară și pe un plan mai extins prin grupul Re:Kreators, al cărui principal scop este crearea unei rețele extinse de city makers, care se susțin reciproc în dezvoltarea de proiecte urbane inovatoare.

Pe lângă dimesiunea socială, Make a Point rămâne în același timp și un spațiu dedicat expunerii de lucrări și mesaje ale artiștilor contemporani. Prin cele trei expoziții găzduite în acest sezon, Perimetru Sigur, (dis)obeying concrete forces și Seconds in value // Catharsis, am adus în atenția publicului câteva dintre cele mai autentice voci ale artei vizuale tinere: Andreea Vlăduț, Simina Oprescu, Robert  Casmirovici, Alle Dicu, Mihai Șovăială, Vlad Albu, Dan Iordache, Vlad-Radu Popescu, Ana-Maria Preduţ.

În urma acestor șase luni pline de evenimente inedite, dorim să mulțumim tuturor celor cu care am colaborat, celor care ne-au susținut și au fost lângă noi săptămână de săptămână – ne-ați ajutat să demonstrăm că Bucureștiul este viu și dincolo de perimetrul sigur al centrului.

Ne revedem de pe 1 Septembrie cu filme, expoziții și ateliere proaspete, care vor scutura din nou cartierul din amorțeală.

###

Make a Point este o Asociație culturală înființată în anul 2009 de către trei oameni de artă: criticul de film Viorica Bucur, regizorul de film documentar Mădălina Roșca și artistul vizual Alma Cazacu, care aduce cultura mai aproape de oameni. Geografic vorbind.

Asociația organizează expoziții, spectacole, proiecții de film, seminarii, workshop-uri și este un spațiu dedicat expunerii de lucrări și mesaje ale creatorilor contemporani într-un loc aparent inaccesibil artei: o fostă hală a Postăvăriei Române. În 2012 și în 2014, Make a Point a câștigat Premiul al II-lea și respectiv al III-lea pentru Artă și Cultură la Gala Societății Civile.

Pentru alte informații ne găsiți la: point@makeapoint.ro

Sau pe Facebook.

Daca nu ați mai fost la Make a Point, urmăriți link-ul:
www.makeapoint.ro/info_contact

0 comentarii: