Filme (aproape) gratis în Grădina cu filme

Miercuri, 13 iulie, de la ora 21.00, vor fi proiectate 3 scurtmetraje ale regizorului Bogdan Thedor Olteanu: Duminică dimineață, Lampioane chinezești și Dumneavoastră, tu.

De ce Filme (aproape) gratis?

„Primul film - Duminică dimineață - e făcut cu actori cunoscuți pe la Ideo Ideis, cu o camera împrumutată și cu casele oamenilor de la SUB25 folosite drept locații. Din fericire, eram singurul debutant absolut de acolo. A fost o improvizație totală, a costat cam cât o vacanța mai zdravănă în Vama veche, dar cumva lucrurile s-au legat. Sper ca spiritul în care a fost făcut să nu mă părăsească niciodată.

Al doilea film - Lampioane chinezești - e făcut împreună cu ICON production. Ăsta a fost un lucru bun, că banii tot puțini au fost și aveam de făcut lucruri destule. Pentru că au gestionat ei producția am reușit să și terminăm la timp, ceea ce la un moment dat (vremea, niște neprevăzute, niște accidente) părea greu de crezut.

Al treilea film – Dumneavoastră, tu – este în întregime produs de Icon. Dar tot fără surse de finanțare și tot pe sistemul „cunoaștem oameni prin oraș și vor să facă lucruri cu noi”.

La ultimul film, care e încă în montaj, m-am întors la sistemul de cenaclu de la primul. Filmat în alte locuințe, tot împrumutate. Una dintre ele a co-producătoarei, pe care am dat-o afară din casă pentru o săptămână. Cu un operator care a fost și gaffer, dar a făcut rost și de recuzită și a și cărat-o cu mașina personală. Cu alt om la priză direct în fiecare zi. Cu un 1st AD care făcea și make-up. Distracție.

În loc de concluzie. Până acum nu resimt vreun soi de frustrare și sunt convins că aș putea să fac filme așa, la marginea sistemului (sau ce se poate numi sistem pe aici), o viață întreagă.” - Bogdan Theodor Olteanu

Duminică dimineață (2014)
În oboseala zilei de duminică cinci cupluri își negociază sfârșiturile.
Cu: Nicoleta Hancu, Conrad Mericoffer, Stefan Lupu, Rares Andrici, Carol Ionescu, Silvana Mihai, Ana M. Ivan, Hera Alexa, Ionut Staicu

Lampioane chinezești (2015)
Pavel se trezește într-un dormitor străin, după o noapte lungă. Elvira, colega de apartament a Ninei, fata cu care ajunsese acolo, îl invită în grădină să negocieze dacă va mai rămâne cu ele.

Cu: Ana Ularu, Crina Semciuc, Alexandru Pavel, Alin State, Tudor D Popescu, Sorin Flutur, Codrin Boldea

Dumneavoastră, tu (2015)
Pavel (50+) este singur în camera de hotel, când este sunat de la recepție că are un musafir neașteptat. Maria (25) sună la ușă. Fac cunoștință, după care el o invită în cameră.

Cu: Costel Cașcaval, Ana Covalciuc, Oana Rusu.

Grădina cu filme - Cinema & More este situată în curtea creart - Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București din Piața Alexandru Lahovari, nr. 7.

Intrarea este liberă.

0 comentarii: