Noaptea Institutelor: Polonia la Green Hours

Va fi o seară extraordinară! Concert în interpretarea carismaticei vocaliste Karolina Cicha, jocuri și atracții pentru copii, mâncare poloneză delicioasă, iar la final proiecția unei comedii poloneze: acestea sunt propunerile Institutului Polonez pentru ediția din acest an a Nopții Institutelor Culturale, care va avea loc vineri, 24 iunie, la București. Pe toți cei care vor să petreacă această zi în compania culturii poloneze îi așteptăm la Green Hours Jazz Cafe începând cu ora 18:30.
 
Pentru o seară, clubul Green Hours și grădina sa verde și prietenoasă devin sediul Institutului Polonez. Din acest loc important pe harta muzicală a Bucureștiului, împreună cu Karolina Cicha, multi-instrumentalist și compozitoare de o expresivitate și o energie scenică extraordinare, vom duce publicul într-o călătorie muzicală prin regiunea multiculturală Podlasie din Polonia.
 
Artista poloneză folosește o varietate de instrumente și tehnici de interpretare vocală tradiționale, iar pe scenă este aproape întotdeauna însoțită de acordeon. Cântecele interpretate, inspirate din muzica populară, fac parte din albumul „9 languages” care conține piese cântate în limba a nouă dintre minoritățile care conviețuiesc în regiunea Podlasie: polonă, bielorusă, ucraineană, tătară, idiș, rusă, lituaniană, rromani și dialectul polonez din regiunea Kurpie. Cicha este laureata, printre altele, a Grand Prix, premiul Publicului și premiul „Czesław Niemen” obținute la Festivalul Internațional de Muzică Folk „Noua Tradiție” organizat de Radioul Polonez, cea mai importantă manifestare din Polonia care prezintă muzica etno și unul dintre cele mai importante festivaluri de acest gen din Europa. La București, artista va interpreta și cântece inspirate din versurile unor poeți polonezi.
 
Încheiem Noaptea Institutelor cu proiecția comediei „Niciodată în viața mea!”. Accesul la toate manifestările va fi liber. Vă invităm!
 
PROGRAMUL NOPȚII INSTITUTELOR CULTURALE ÎN CLUBUL GREEN HOURS (Calea Victoriei 120) :
 
Ora 18:30 - Ateliere pentru copii
 
Ora 20:00 - Concert Karolina Cicha, mai multe informații despre artistă: www.karolinacicha.eu
După concert vă invităm să degustați specialități din bucătăria tradițională poloneză. 
 
Ora 22:30 - Proiecția filmului „Niciodată în viața mea!, unul dintre cele mai bine vândute filme din cinematografia poloneză a ultimilor 25 de ani, care are în distribuție o pleiadă de staruri poloneze.
NICIODATĂ ÎN VIAȚA MEA! / Nigdy w życiu!
comedie romantică, 100 min., subtitrare în limba engleză
Regia: Ryszard Zatorski, distribuția: Danuta Stenka, Joanna Brodzik, Artur Żmijewski, Kinga Preis ș.a.
După mulți ani de căsnicie fericită, Tomasz își părăsește soția pentru o alta mai tânără, care este însărcinată. Judyta se vede nevoită să ia viața de la capăt. Nu îi va fi deloc ușor. Lucrează la o revistă recunoscută pentru femei, în care răspunde la scrisorile cititoarelor, și niciodată nu a câștigat foarte mult. Cu toate acestea, reușește să-și construiască singură o casă într-un sat de lângă Varșovia și să se ocupe de educația fiicei adolescente.
 
Vezi ce se întâmplă în alte locuri din oraș în timpul Nopții Institutelor Culturale,  ediția a 10-a. Programul a fost pregătit de 15 organizații din diferite țări! 
Vizitează profilul pe Facebook

0 comentarii: