Începe BIFF 2016! Gala de deschidere

Luni, 18 aprilie se va da startul celei de-a XII-a ediții a Festivalului Internațional de Film București.

Producția ”Soy Nero” care va rula în cadrul Galei de Deschidere ce are loc luni, 18 aprilie, la orele 19.30, la Cinema Elvira Popescu, va fi difuzată în prezența regizorului Rafi Pitts. ”So I am in exile-so what?”, spunea regizorul iranian Rafi Pitts la începutul acestui an, referindu-se la condiția pe care a fost forțat să o aleagă din 2009.


De-a lungul celor 7 zile de festival, vor fi proiectate 15 filme din 10 țări: Spania, Franța, Statele Unite, Iran, România, Belgia, Bosnia Herzegovina, Argentina și Bulgaria.



Ediția de anul acesta a Festivalului Internațional de Film București (BIFF) inaugurează o nouă secțiune, „Veneţia”. Prezentată pentru prima oară în România și dedicată prestigiosul Festival de Film de la Veneția, în cadrul acestei noi secțiuni, spectatorii cinefili se vor bucura de cinci producții participante la festivalul veneţian, filme premiate si apreciate atât de criticii de specialitate, cât și de publicul larg.

Programul complet al festivalului îl găsiți aici

La Gala de deschidere accesul se va face pe baza de invitație dar și pe baza biletelor achiziționate de la cinema “Elvira Popescu” sau  online de pe eventbook.ro

Festivalul Internațional de Film București, cel mai longeviv festival competițional de lungmetraj din Capitală, se va desfășura între 18 și 24 aprilie, la Institutul Francez (Cinema „Elvira Popescu”), si Muzeul Național al Tăranului Român (Cinema Muzeul Țăranului), unde vor avea loc evenimente speciale dedicate copiilor și adulților: proiecții în premierã în România, gale,  „workshop-uri”, „master-classes” etc. Organizat de Fundația CHARTA, BIFF se desfășoară cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), al Uniunii Cineaștilor din România și al Institutului Cultural Român, sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Filmele, cele mai multe fără distribuitor în România și invitații speciali din cinematografia românească și internațională, garantează o săptămână magică pentru iubitorii de artă și cultură.  Filmele vor avem cel mult 2 proiecții.

0 comentarii: