Muzeul Taranului cauta studenti la actorie si tineri actori la debut pentru un proiect al Arhivei de Imagine



Arhiva de Imagine MȚR (Muzeul Național al Țăranului Român) în parteneriat cu Teatrul Mignon, T I P | Teatrul Independenților Profesioniștiși 8PT (Performance Theatre) caută studenți la actorie și tineri studenți la debut, în cadrul proiectului „IMAGINEA-MARTOR: ateliere de arhivare performativă”.

Atelierul de teatru, unul dintre componentele proiectului, va fi coordonat de regizorul Alexandru Nagy și va avea loc în perioada 4-24 aprilie 2016. Atelierul se va întâmpla sub forma unui performance colaborativ finalizat cu 4 reprezentații ce vor avea loc la Muzeul Național al Țăranului Român, în perioada mai-iunie 2016, și va avea la bază interacțiunea tinerilor actori cu Arhiva de Imagine.

CV-urile, însoțite de 2 fotografii, pot fi trimise între 13 – 25 martie la adresa de e-mail tiprofesionisti@gmail.com.

Informații suplimentare la telefon 0733 849 148. Selecția va avea loc în weekendul 26-27 martie.

********************
„IMAGINEA-MARTOR: ateliere de arhivare performativă” este un proiect al Arhivei de Imagine a Muzeului Național al Țăranului Român organizat în parteneriat cu CESI – Centrul de Excelență în Studiul Imaginii, Teatrul Mignon, Allkimik și Centrul de Cultură Urbană Cluj-Napoca, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul constă într-o expoziție participativă însoțită de o serie de ateliere dedicate publicului larg (București – aprilie – iunie 2016 / Cluj – august 2016) și este parte din demersul pe termen lung al muzeului de a încuraja interacțiunea dintre public și imaginile de arhivă. Înțelegem imaginea ca liant pentru a genera memorie socială, încurajăm vizitatorii să reflecteze asupra propriilor istorii și arhive de familie și să conștientizeze importanța păstrării fotografiilor vechi.

Arhiva de Imagine MȚR (FB.com/ArhivaDeImagine) este principala componentă a Arhivei Etnologice a Muzeului Național al Țăranului Român. Arhivă documentară de specialitate dedicată deopotrivă cercetătorilor și publicului larg, aceasta reunește imagini vechi (începând cu secolul al XIX-lea) și imagini noi generate de cercetarea antropologică și etnologică actuală.

Arhiva de Imagine a luat naștere ca un exercițiu muzeal ivit din dorința de a (de)construi o antropologie vizuală a cotidianului – fie el rural sau urban, trecut sau prezent; Arhiva este PRIVIREA în care se întâlnesc privirile: o istorie a istoriilor, o memorie a memoriilor, o realitate a realităților sociale.

 
Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
 
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

0 comentarii: