“LOVE 3D - un film şoc care testează limitele de toleranţă”, Variety



LOVE 3D este o tulburatoare poveste de dragoste la Paris dintre un baiat, o fata si inca o fata, in regia lui Gaspar Noe (Irreversible, Enter the Void). Acum in cinematografele romanesti, distribuit de Independenta Film.

The Guardian: “Un film exclusiv pentru fanii hardcore”
Variety (apropo de proiectia LOVE 3D la Cannes 2015 - n.red.): “La fel ca si Nymphomaniac din editia trecuta a Festivalului, LOVE 3D este un fel de soc care testeaza limitele de toleranta pe fiecare piata pe care intra.”
New York Times: “Povestea unei relatii amoroase spuse numai prin intermediul scenelor de sex”

Atentie! Un film Interzis Minorilor (18), conform C.N.C.
Durata: 2 h 15 min.
***
“Monogamia nu se afla in codul nostru genetic”

“Parintii mei au fost impreuna 55 de ani”, spunea regizorul Gaspar Noe intr-un interviu de anul trecut pentru Metropotam.ro, cu ocazia lui Les Films de Cannes a Bucarest. “Bine, au facut multe tampenii, dar au ramas impreuna - ei sunt un fel de model. Pentru mine, un cuplu ideal e acela care supravietuieste dincolo de orice dificultate intalnita. Si ai mei au trecut prin multe. Cred in notiunea de cuplu, insa stiu ca monogamia nu se afla in codul nostru genetic. Si atunci, cum facem? Uite ca unii oameni au reusit”.


In LOVE 3D trebuia sa joace Monica Belluci si Vincent Casel

Filmul a avut un buget de cca 3 milioane $, iar toate filmarile au avut loc la Paris. Initial, proiectul s-a numit Danger si in rolurile principale ar fi trebuit sa joace Monica Belluci si Vincent Cassel, insa cei doi au renuntat ulterior la idee si asa a aparut intre timp Irreversible. "Vincent mi-a spus ca intimitatea si viata lor sexuala sunt singurele lucruri care le-au ramas doar pentru ei si nu ar vrea sa schimbe asta odata cu filmul", a spus Noe anul trecut la Bucuresti, intr-un interviu pentru Mediafax. "Si eu fac filme, si eu m-am indragostit de o femeie, la fel ca personajul principal", a dezvaluit Noe elementul autobiografic din LOVE 3D, element care se regaseste in toate celelalte filme ale sale.

Romania libera: „Love 3D“, un film-soc
Urban.ro: LOVE nu este un film porno, ci un film trist si intim despre iubiri pierdute, alegeri gresite si rani care se inchid mai greu.
VICE: un film hipersexualizat, (...) flashbackuri senzuale, (...) cauta profunzimi in fiecare felatie, menage a trois si spasm transporat avut cu cele doua partnere.


Regizorul Gaspar Noe, videoclipuri pentru Placebo si Nick Cave

Regizorul Gaspar Noe a colaborat de-a lungul carierei si cu trupe consacrate precum Placebo, Animal Collective sau Nick Cave, carora le-a realizat videoclipuri.

Clipul piesei Nick Cave & The Bad Seeds - We No Who U R de pe albumul Push The Sky Away din 2013 a fost regizat de Gaspar Noe si a adunat 2 milioane de afisari pe YouTube.

Tot el a regizat videoclipul versiunii frantuzesti pentru piesa Protege-Moi a trupei Placebo, de pe albumul Sleeping with Ghosts (2004). Din motive de continut explicit, clipul nu a fost niciodata lansat in mod oficial. Nu a aparut nici pe varianta DVD a colectiei de single-uri lansat in acelasi an. “Am fost nevoiti sa inlocuim videoclipul acela, altfel singurul loc de unde ati fi putut cumpara DVD-ul nostru ar fi fost sex shop-ul”, a explicat Brian Molko, liderul trupei Placebo.

Celor de la Animal Collective, Gaspar Noe le-a realizat un clip pentru piesa Applesauce. Personajul principal sunt buzele unei fete, filmate foarte de aproape, in timp ce mananca fructe. Recomandarea autorului a fost ca filmul sa fie urmarit pe intuneric, pentru efect maxim.

***

LOVE 3D / DRAGOSTE 3D este adus in Romania de Independenta Film, casa de distributie care promoveaza filme independente de referinta, de nisa sau castigatoare ale unor premii internationale prestigioase.

Independenta Film a distribuit pelicule ca: Youth (r. Paolo Sorrentino) - Cel mai bun film european 2015, Dheepan (r. Jacques Audiard) - Palme d’Or 2015, Mommy (r. Xavier Dolan), Deux jours, une nuit (r. Fratii Dardenne), La grande bellezza (r. Paolo Sorrentino), Nymphomaniac (r. Lars von Trier), La Vie d'Adele (r. Abdellatif Kechiche), The Hunt (r. Thomas Vinterberg), Amour (r. Michael Haneke), Trainspotting (r. Danny Boyle), Amelie (r. Jean-Pierre Jeunet), Melancholia (r. Lars von Trier), Todo sobre mi madre (r. Pedro Almodovar), In The Mood for Love (r. Wong Kar Wai), Vicky Cristina Barcelona (r. Woody Allen), Dogville (r. Lars von Trier) etc.

0 comentarii: