Reîncepem seria de proiecții Make a Joi. Balta Albă, 25 feb, ora 20.00

Odată cu finalul lunii februarie relansăm seria de proiecții de film Make a Joi.

În cadrul primului eveniment, care va avea loc pe data de 25.02, de la ora 20:00, vă propunem vizionarea documentarului Balta Albă, regizat de Silviu Munteanu.


Filmul urmărește cursul a trei generații de muzicieni care au exercitat și exercită o importantă influență, nu numai asupra culturii bucureștene, dar și asupra culturii românești în general.

Regizorul prezintă cartierul Balta Albă ca pe un „epicentru muzical” în care s-au născut, au crescut și s-au dezvoltat ca artiști nume mari ale muzicii românești, din trupe precum Iris, Timpuri Noi, Partizan, IL-Egal, Marijuana, Maxim Belciug, Trei Parale, Avant’N’Gard, Oedip Piaf și mulți alții.

Documentarul va dezvălui povești ale muzicienilor despre această zonă, despre cariera lor muzicală, despre contextul socio-cultural în care viața lor se desfășoară.

Sunt discutate atât constrângerile resimțite în perioada anilor ’80, boom-ul rock, jazz și hip-hop din perioada tulbure a anilor ’90, cât și noul val muzical al anilor 2000, documentarul acoperind astfel o perioadă de aproape 30 de ani de evoluție muzicală.

Proiecția va dura o oră și va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu regizorul.

Intrarea este 10 lei, sumă ce va contribui la desfășurarea activităților și proiectelor Make a Point.
###
Make a Point este o Asociație culturală înființată în anul 2009 de către trei oameni de artă: criticul de film Viorica Bucur, regizorul de film documentar Mădălina Roșca și artistul vizual Alma Cazacu, care aduce cultura mai aproape de oameni. Geografic vorbind.
Asociația organizează expoziții, spectacole, proiecții de film, seminarii, workshop-uri și este un spațiu dedicat expunerii de lucrări și mesaje ale creatorilor contemporani într-un loc aparent inaccesibil artei: o fostă hală a Postăvăriei Române. În 2012 și în 2014, Make a Point a câștigat Premiul al II-lea și respectiv al III-lea pentru Artă și Cultură la Gala Societății Civile.

Pentru alte informații ne găsiți la: point@makeapoint.ro

Sau pe Facebook.

Daca nu ați mai fost la Make a Point, urmăriți link-ul:
www.makeapoint.ro/info_contact

0 comentarii: